Hyppää pääsisältöön

Taivaasta ja helvetistä ropisi muodostelmaluistelun kultaa

Helsinkiläinen Rockettes-ryhmän esitys Heaven Or Hell arvosteltiin maailman parhaaksi muodostelmaluistelun MM-kotikisoissa 2011. Suomeen tuli samalla jo toinen peräkkäinen kaksoisvoitto, sillä hopean kaappasi helsinkiläinen Marigold piraattiaiheisella ohjelmallaan.

Marigold IceUnity luisteli ohjelmansa neljänneksi viimeisenä. Lyhytohjelman jälkeen pisteissä toisena ollut joukkue sai ohjelmassaan yhden vähennyksen ohjelman alun viivästymisen takia, mutta sai kokonaispisteet 213,48.

Toiseksi viimeisenä jäälle luisteli hurjien suosionosoitusten säestämänä Suomen ykkösjoukkue Rockettes, joka johti kisaa lyhytohjelman jälkeen reilulla pisteellä. Rockettes sai myös yhden vähennyksen, mutta meni yhteispisteillä 215,43 kirkkaasti kärkeen.

Kisa huipentui USA:n ykkösjoukkueen vapaaohjelmaan. Muutama virhe mahtui myös yhdysvaltalaisten ohjelmaan, ja tuomarit rokottivat myös heitä. Vauhdikas ohjelma toi suomalaisvalmentajan luotsaamalle joukkueelle lopulta yhteispisteet 205,40 ja MM-pronssia ja näin suomalaiset pääsivät juhlimaan kotikisassaan kaksoisvoittoa.

Teksti: Yle Urheilu & Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto