Hyppää pääsisältöön

Emma-juontajan asut koostuvat bondagesta, jätesäkeistä ja Tina Turnerista – katso

YleX pääsi seuraamaan Emma Gaalan juontajan Marja Hintikan pukusovituksia. Paikalla oli asujen suunnittelijat, jotka kertoivat miten luomukset ovat syntyneet.

Marja Hintikka Emma Gaala 2012 sovituksessa // Kuva: Iida Korhonen/ YLEX

Hintikan yllä Emma Gaalassa nähdään Maria Sintosen sulkapuku, joka kantaa ylväästi nimeä Metso. Hintikan päällä nähdään myös toinen Sintosen suunnittelema asu, joka kantaa nimeä Kertakäyttökulttuuri. Tämä jätesekäistä rakennettu puku syntyi Sintosen mukaan yhdessä yössä.

- Kello 23-03, Sintonen naureskeli sovituksessa.

Marja Hintikan yllä gaalassa nähdään myös hyvin räväkkä punainen keinonahkamekko, jonka on suunnitellut Wille Lipponen/Kenstar design.

- Asun nimi on Tina Turner ja se on hänen innoittama. Oikea nahka olisi ollut kiva, mutta se on vähän kustannuskysymys, että löytyykö oikean väristä ja oikean laista materiaalia, myös Anna Abreulle ja Antti Tuiskulle asuja tehnyt Lipponen kertoo.

Erikoisen ja suurta mielenkiintoa herättäneen bondageluomuksen takaa löytyy Tinttu Henttonen. Köysitaiteilijan mukaan luomus kantaa nimeä Kaksi narua ristissä. Henttonen oli kolme vuotta Japanissa opiskelemassa köysitaidetta.

- Minun bondageni ei ole sadomasokismia. Köysisidontaa tehdään sadomasokismissa ja sieltä ihmiset sen mieltää ja sekoittaa, mutta sieltä se tekniikka on haettu. En koe itseäni sadomasokistiksi. Se on ihan sama kuin puhuttaisiin tankotanssista pelkkänä strippaamisena, Henttonen kertoi.

Hintikan korut gaalaan on tehnyt Miia Uusimäki/Miia Magia Design, jonka koruja nähdään myös toisen gaalajuontaja, Arman Alizadin yllä. Marja Hintikalla nähdään tietenkin suuria ja näyttäviä, gaalaan sopivia koruja, joista osa syntyi hyvin erikoisella tavalla.

- Ravintola DTM:n katosta tippui peilipallo alas. Koska satun olemaan talon dj, niin bongasin sen varastosta ja kysyin onko se menossa roskiin. Otin sen kotiin ja se pyöri siellä jonkun aikaa. Olin ajatellut tehdä siitä jotain ja aluksi ajattelin tehdä siitä pantoja, mutta lopulta siitä muotoutui muun muassa kaulakoru. Kun tein sitä, niin se muistutti minua Sibelius-monumentista, joten nimeksi tuli Sibelius. Emma Gaalassa, kun kyse on suomalaisesta musiikista niin Sibelius sopii, Miia kertoi.

Emma Gaalaa juhlitaan perjantaina 20.1. Ohjelma nähdään YLE TV2:ssa alkaen klo 20:00 ja YleX Areenassa alkaen klo 19:00.