Hyppää pääsisältöön

Murskaavaa ylivoimaa pesäpallon maailmancupin finaalissa

Pesäpallon ensimmäinen maailmancup keräsi osanottajia kuudesta eri maasta. Finaalissa yhteen ottivat ketkäs muut kuin Suomi ja Ruotsi.

Tietolaatikko

Pesäpallon miesten maailmancup on järjestetty Suomessa vuosina 1992, 1997 ja 2009; Australiassa 2000, Ruotsissa 2003 ja Saksassa 2006. Naisten ja sekajoukkueiden turnausta on pelattu maailmancupin ohessa vuodesta 2000 asti.
Vuoden 2012 pesäpallon maailmancup järjestettäneen Australiassa.
Suomi on vuoteen 2012 mennessä voittanut turnauksen joka kerta, kaikissa sarjoissa.

Unohtakaa jääkiekko ja jalkapallo; tässä palloilulajissa Suomi ei voi, eikä saa hävitä!

Pesäpallon kautta aikain ensimmäinen maailmancup pelattiin Suomessa vuonna 1992. Turnaukseen osallistui kahdeksan joukkuetta, kuudesta eri maasta: Suomesta, Ruotsista, Virosta, Saksasta, Australiasta ja Japanista.

Finaalissa kohtasivat ennakkosuosikit Suomi ja Ruotsi. Suomi oli isäntämaana kovan paikan edessä, koska alkusarjassa kärsitty tappio länsinaapurille asetti riman korkealle.
Finaalin jälkeen turnauksen ylivoimaisimmasta joukkueesta ei kuitenkaan ollut epäilystä.

Pesäpallon kansainvälistyminen lepäsi tuolloin lähinnä harrastajien sekä vapaaehtoistoimijoiden harteilla. Silti jo vuonna 1992 lajia pelattiin aktiivisesti kahdessatoista eri maassa.

Kunnia lajin leviämisestä kuuluu erityisesti Suomesta ulkomaille muuttaneille, sekä Suomesta kotimaihinsa palanneille maahanmuuttajille.

Teksti: Ville Matilainen

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto