Hyppää pääsisältöön

Lissu tapasi Kauniiden ja rohkeiden Carolinen

Saippuasarja Kauniit ja Rohkeat keräsi 1990-luvun huippuvuosinaan Suomessa miljoonayleisön. Yksi uskollisista katsojista oli Pispalalainen Lissu, joka sai kokea, että unelmat käyvät toteen myös tosielämässä.

Liisa Kylmälä kertoo lempiohjelmikseen Megavisan, Onnenpyörän ja luontodokumentit sekä Kauniit ja rohkeat, jota hän on seurannut melkein alusta asti. Päivärytminsä Lissu aikatauluttaa niin, että askareet on tehty ennenkuin Kauniit ja rohkeat alkaa. Jos joku erehtyy soittamaan ovikelloa juuri h-hetkellä niin Lissu vain kurkistaa ovisilmästä ja palaa hissukseen katsomaan tv:tä.

Ajankohtainen kakkonen toteutti Lissun unelman ja vei hänet risteilylle tapaamaan Joanna Johnssonia, joka esittää sarjassa Carolinea. Lissu pääsee seuraamaan muotinäytöstä Joannan vieressä ja kyselemään häneltä kuulumisia, mikäli vain liikutukseltaan kykenee. Yksi kysymys on ainakin jo valmiiksi mietitty: kumpi saa Ridgen, Caroline vai Brooke?

Sarjan dramatiikkaa ja juonitteluja Lissu ei kuitenkaan kaipaa omaan elämäänsä: "Tässä on hyvä elämä tämmönen, parempi kuin Kauniit ja rohkeat".

Tietolaatikko

Kauniit ja rohkeat nähtiin ensi kertaa Suomessa 20.1.1992 Kolmoskanavalla. Sarja siirtyi kanavauudistuksen jälkeen MTV3-kanavalle 1993. Kyseessä oli ensimmäinen Suomessa nähty päivittäinen saippuaooppera, ja se keräsi parhaimpina 1990-luvun vuosinaan enemmän katsojia kuin mikään muu televisio-ohjelma; sarjan suosio alkoi kasvaa jo vuoden 1992 syksyllä ja miljoonan katsojan raja meni rikki usein. Sarjan suosio alkoi hiipua, kun MTV3 aloitti vuonna 1999 kotimaisen saippusarjan Salatut elämät, joka vei nopeasti Kauniiden ja rohkeiden aseman kanavan katsojamagneettina. Vielä keväällä 2000 sarjaa seurasi parhaimmillaan lähes 900 000 katsojaa, minkä jälkeen katsojaluvut ovat tippuneet huomattavasti. Nykyisin sarjaa seuraa päivittäin noin 350 000 suomalaista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto