Hyppää pääsisältöön

Räppikollektiivi Emma Gaalaan vähillä treeneillä

Hyväntekeväisyysprojektin ympärille kasatussa GG Caravanissa nähdään neljä suomalaista huippuräppäriä.

Tommy Lindgren kävi YleX Aamun vieraana.

Paleface, Brandon, Don Johnson Big Bandin Tommy Lindgren ja Redrama tuovat lavalle Emma Gaalassa yhteistyön hedelmän, kun he esiintyvät nimellä GG Caravan. Se on saanut alkunsa suvaitsevaisuutta esille tuovassa projektissa nimeltä Meijän Puolue, jossa tuetaan romanivähemmistöä.

Nelikko nähdään ensimmäistä kertaa lavalla yhdessä suorassa tv-lähetyksessä Emma Gaalassa. Yhteisiä treenejä ei porukalla ole juurikaan ennen gaalaa, eikö yhtään hirvitä?

- Mä luulen, että se ei voi mennä mitenkään pahemmin kuin 2000-luvun alussa, kun oltiin oman bändin kanssa Elämä lapselle -konsertissa Olympiastadionilla suorassa lähetyksessä. Niin hirveellä kiireellä tapahtui vaihto lavalle, että sekvensseri ei toiminut. Me vedettiin One MC, One Delaystä ja Jah Jah Blow Jobista sellainen kuusminuuttinen kollaasiversio. Ekat neljä minuuttia kuului perkussioita ja huilua ja räppiä - kaikki vaan pälyili hätääntyneenä toinen toisiinsa, sanoo Tommy Lindgren.

Tv-lähetykset ovat oma lukunsa keikkailun kannalta. Niissä harvemmin koko bändi vetää livenä. Senkään takia tv-debyytti ei liene kovin stressaava kokemus paljon esiintyneille artisteille.

- Niissä ei aina välttämättä ole kauheesti panostettu livesoittoon, että oikeasti veivaillaan.

Lindgren on myös sitä mieltä, että liven ei tarvi kuulostaa samalta kuin levyltä kuullut versiot. Kuuntele koko haastattelu alta.