Hyppää pääsisältöön

Pekka Haavisto ympäristön ja rauhan asialla

Pekka Haavisto käväisi Arto Nybergin vieraana kunnallisvaalien jälkimainingeissa vuonna 2008. Haavisto keskusteli Nybergin kanssa muun muassa vihreiden asemasta hallituksessa ja omista toimistaan rauhanneuvottelijana Somaliassa.

Nyberg tenttasi Haavistoa vihreiden roolista hallituksessa, etenkin ajankohtaisten ydinvoimakysymysten valossa.

”Vihreät on kerran lähtenyt hallituksesta ydinvoimapäätöksen takia. Pidän tietysti järkevänä sitä, ettei ikuisesti tuomita itseämme oppositioon vain sen takia, että jossain asiassa ollaan eri mieltä muiden puolueiden kanssa. Kyllä meidän kantamme on tullut selväksi”, Haavisto selvitti.

Euroopan unionin erityisedustajana Darfurissa toiminut Haavisto kertoo pitäneensä yhteyttä Afrikan sarven alueeseen myös edustustehtäviensä päätyttyä. Hän valotti pyrkimyksiään neuvotella rauhan ehdoista Somalian opposition kanssa.

”Jos me halutaan vaikuttaa siihen, minkälainen Somalia tulevaisuudessa nähdään, nyt on aika puhua näiden ihmisten kanssa.”

Teksti: Elina Rimpiläinen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto