Hyppää pääsisältöön

Chisun palopuhe Emma Gaalassa: haluan nähdä ensi vuonna erilaisen gaalan

Viime vuoden parhaat artistit palkittiin Emma Gaalassa perjantaina.

Chisu & Emma // Kuva: Tomi Mikola

Keskustelu gaalan painotuksista alustettiin, kun palkintoja olivat jakamassa GG Caravanin nimissä lavalla heiluneet Redrama, Paleface ja Tommy Lindgren. Don Johnson Big Bandin laulaja-mc käytti tilaisuuden kyseenalaistaakseen tilaisuuden järjestäjien joitain valintoja.

- Eli arvonta on suoritettu sen selvittämiseksi, minkä musiikkigenrejen edustajat pääsevät tähän varsinaiseen Emma Gaalaan noutamaan palkintojaan ja mun omaksi harmiksi täytyy sanoa, että jazz-, klassinen-, etno-, tai lasten musa ei tälläkään kertaa menestynyt tässä arvonnassa - terveisiä vaan musiikkituottajille.

- Musabisneksen tila ja tulevaisuus on vaikea ennustaa, että ehkä me ensi vuonna ollaan kaikki tuolla parkkipaikalla jakamassa näitä palkintoja tai sitten me kuunnellaan Sami Hedbergin (gaalassa esiintynyt koomikko) musaa koko ilta.

Kun Chisu saapui tämän jälkeen noutamaan palkintoa vuoden popalbumista, kuultiin lisää samankaltaista kritiikkiä.

- Mun mielestä popmusiikki on sen takia mielenkiintoista, että se muuttuu koko ajan. Vuosi toisensa jälkeen aina odottaa, että mitä uutta tulee - yleensä ne uudet asiat tulee alakulttuureista, jostain marginaalimusiikista. Mä haluaisin tosi paljon ensi vuonna nähdä sellaisen gaalan, missä myös nämä etno-, lastenmusiikki- ja jazz-Emmat jaettaisiin täällä samassa. Se olisi mulle henkilökohtaisesti iso juttu, koska ajattelen, että myös mä saan hirveän paljon inspiraatiota erilaisilta visionääreiltä ja pioneereilta, jotka uskaltaa olla erilaisia.

Chisu lisää, että viihde ja taide tarvitsevat toisiaan.

Jos missasit Emma Gaalan tai haluat palata tapahtumiin - voit katsoa sen YLE Areenasta, tässä linkki videoon. Chisun puhe tulee vähän yli tunnin kohdalla.

Sieltä löytyvät lisäksi muun muassa Michael Monroe kirveenvarresta ja myöhemmin lavalta ja Von Hertzenin veljesten kanssa, Emeli Sandén koskettava Daddy-kappale, Reckless Loven laulaja liimaviiksineen ja yleensä pienissä häissä viihtyvä JVG.

Myös Jukka Pojan ja Chisun keikat löytyvät YLE Areenasta kokonaisuudessaan. Katso tästä.