Hyppää pääsisältöön

Miltä kuulostaa uusi The Rasmus -albumi?

The Rasmus palaa valokeilaan Uuden musiikin kilpailun finaalitapahtumassa helmikuun lopussa. Helsingin jäähallissa yhtyeeltä kuullaan 25.2. uusi kappale I´m a Mess livevetona.

The Rasmus YleX Aamussa // Kuva: Aleksi Ruuskanen

Yhtyeen Lauri ja Aki vierailivat maanantai-aamuna YleX Aamussa. Pojat kertoivat, että Uuden musiikin kilpailussa kuultava kappale oli uuden levyn viimeisimpiä kappaleita joita treenikämpällä hinkattiin. ”Biisin demo oli karmaiseva, ja [treenikämppä] nauhoitus oli keskeneräinen”, yhtye kertoo. ”Joku viikko demonauhoituksesta Lauri kuitenkin lähetti mailin, että tässä kappaleessahan on mahtava tunnelma”, Aki muistelee. 

Uuden musiikin kilpailuun Lauri ja Aki suhtautuvat innolla. ”Euroviisut on jo sananakin tavallaan kirosana menneisyydestä. Kilpailussa on nyt hyvä klangi, ja hyvä uusi ilme”.

Ajatus siitä että yhtye itse skabaisi Uuden musiikin kilpailussa, saa vain heikkoa vastakaikua. ”Voishan sitä joskus, mutta ei nyt”, Lauri toteaa. Kun jätkät pohtivat asiaa tarkemmin, he päätyivät toteamaan että uusi I´m a Mess kappale on itseasiassa enemmän vanhan liiton Euroviisubiisi kuin varsinaiset kilpailukappaleet.

Yhtye on valmistellut hiljaisuudessa uutta albumia. Pojat kommentoivat tulevan levyn kuulostavan vuosituhannen alun The Rasmukselta. Tarkka julkaisupäivämäärä ei ole vielä tiedossa, eikä kesän suunnitelmia levyn tiimoilta vielä lyöty lukkoon. Äänityksiä on tehty Ruotsissa tuttujen tekijöiden kanssa. Tuottajanpallilla istuu Martin Hansen, jonka kanssa yhtye takoi liudan hittejä 2000-luvun alussa.