Hyppää pääsisältöön

Halosen viimeinen kesä Kultarannassa

Presidentti Halosen viimeinen kesä Kultarannassa kului edellisvuosiakin sosiaalisemmin, sillä moni yksityinen ja virallinen vieras halusi tulla tapaamaan häntä siellä vielä kerran.

Viimeisen Kultarannan-loman kunniaksi presidenttipari matkusti Naantaliin poikkeuksellisesti meritse.

"Täytyy myöntää, että kun ollaan Pentin kanssa helsinkiläisiä, niin onhan se kiva kerran lähteä tästä Presidentinlinnan edestä."

Elokuussa hän tapasi Kultarannassa toimittaja Risto Makkosen ja kertoi tälle viimeisen presidenttikesän tunnelmistaan.

Edellisvuosien tapaan varsinainen lomailu oli jälleen jäänyt vähäiseksi. Kultarannan kesiin kuuluva "vahva sosiaalinen puoli" oli viimeisenä kesänä ollut erityisen keskeinen.

Vinkiksi seuraajalleen Halonen antaa "golfautodiplomatian". Kultarannan "pieni suuri puisto" antaa erinomaisen miljöön luottamuksellisille keskusteluille.

Yksityisenä muistonaan Kultarannasta hän sanoo pitävänsä mielessään auringonlaskun rantasaunasta.

"Jacob Södermanko sen sanoi, että se (näky) ei taida olla minkään puolueen kunnallisjärjestön tekemä."

Teksti: Petra Himberg

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto