Hyppää pääsisältöön

Halosen viimeinen kesä Kultarannassa

Presidentti Halosen viimeinen kesä Kultarannassa kului edellisvuosiakin sosiaalisemmin, sillä moni yksityinen ja virallinen vieras halusi tulla tapaamaan häntä siellä vielä kerran.

Viimeisen Kultarannan-loman kunniaksi presidenttipari matkusti Naantaliin poikkeuksellisesti meritse.

"Täytyy myöntää, että kun ollaan Pentin kanssa helsinkiläisiä, niin onhan se kiva kerran lähteä tästä Presidentinlinnan edestä."

Elokuussa hän tapasi Kultarannassa toimittaja Risto Makkosen ja kertoi tälle viimeisen presidenttikesän tunnelmistaan.

Edellisvuosien tapaan varsinainen lomailu oli jälleen jäänyt vähäiseksi. Kultarannan kesiin kuuluva "vahva sosiaalinen puoli" oli viimeisenä kesänä ollut erityisen keskeinen.

Vinkiksi seuraajalleen Halonen antaa "golfautodiplomatian". Kultarannan "pieni suuri puisto" antaa erinomaisen miljöön luottamuksellisille keskusteluille.

Yksityisenä muistonaan Kultarannasta hän sanoo pitävänsä mielessään auringonlaskun rantasaunasta.

"Jacob Södermanko sen sanoi, että se (näky) ei taida olla minkään puolueen kunnallisjärjestön tekemä."

Teksti: Petra Himberg

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto