Hyppää pääsisältöön

Herra Ylppö: vapaaehtoinen suomirockin pelastaja

Sooloprojektinsa vuonna 2008 käyntiin potkaissut Herra Ylppö ilmoittautui vapaaehtoiseksi suomirockin pelastajaksi. Arto Nybergin haastattelussa Ylppö kertoi, miksi suomirock ylipäänsä kaipaa pelastusta.

Maj Karman Herra Ylppö ryhtyi vuonna 2008 soittamaan "reality rockia" uuden kokoonpanon kanssa. Syy sooloiluun oli yksinkertainen: biisejä syntyy, mutta ne eivät aina sovi Maj Karman tyyliin.

"Maj Karmalla on oma saundinsa ja oma juttunsa. Mä en halunnut lähteä pilaamaan sitä. Nyt mä mokaan vaan oman naamani", Ylppö kertoi Arto Nybergille.

Herra Ylppö ja Ihmiset -kokoonpanon ensimmäinen levy, Sata vuotta, ilmestyi alkuvuodesta 2008. Kappaleiden sanoitukset perustuvat Ylpön omakohtaisiin kokemuksiin ja käsittelevät Nybergin mukaan ”naisseikkailuja, ottamista, jättämistä, tulemista ja menemistä”.

”Mä en ole (teksteissäni) lähtenyt sille tielle, jossa kiinnitetään huomiota maailman poliittisiin tilanteisiin. Mun järki ei riitä siihen”, Ylppö selittää.

Sooloprojektinsa myötä Ylppö ilmoitti haluavansa pelastaa suomirockin.

”Suomirock on terminä taantumuksellinen. Siinä on sellainen vivahde, että se on vähän junttia”, Ylppö kommentoi. ”Yritin tehdä niin, että saisin jenkkien ja brittien kiihkeän rockin tuotua suomen kielelle.”

Teksti: Elina Rimpiläinen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto