Hyppää pääsisältöön

Ylen musiikkikilpailu alkoi kuin Idols - finalistit vuotivat nettiin

Musiikkikilpailut muistuttavat sittenkin toisiaan.

Uuden Musiikin Kilpailun juontajat Anne Lainto & Joona Kortesmäki // Kuva: YLE

Yle ilmoitti viime vuonna uusivansa radikaalisti Suomen viisukarsinnat ja tänään nähdään tuon nuorennusleikkauksen tuotokset kun Uuden Musiikin Kilpailuksi ristityn ohjelman ensimmäinen jakso lähetetään.

Lähtölaukaus sarjalle muistuttaa toista musiikkikilpailua, sillä UMK:n 12 finalistia vuotivat ennakkoon nettiin. Samankaltaisesti kävi myös Idolsissa viime vuonna kun kisan semifinalistien nimet eksyivät verkkoon ennen jakson esittämistä. Lipsahduksesta oli kiittäminen norjalaista verkkokauppaa, joka pisti kokoelma-albumin sivuillensa myyntiin liian aikaisin. Samoin kävi UMK:n kohdalla, kun finalistien tähdittämä albumi löytyi jo ennakkoon musiikkikaupasta.

- Siltä näyttää, että meidän kahdentoista parhaan ryhmä on mennyt julki jossain verkkokaupassa. Ohjelmalta ei kuitenkaan putoa pohja pois, mutta tämä on ikävää, koska embargoa on tässä varjeltu ja sitten joku levykauppias julkaisee listan vahingossa verkkoon, sarjan tuottaja Anssi Autio harmittelee YLE Uutisten haastattelussa.

Tuottaja ei vielä osaa sanoa, kenen erehdyksestä kiusallinen tietovuoto johtuu.

- Nyt selvitetään mihin jäljet johtaa eli kuka sen on sinne päässyt vuotamaan ja katsotaan, mitä asialle voi tehdä. Luonnollisesti olemme hyvin pahoillamme siitä, että tällaista pääsee tapahtumaan, kun ohjelma tulee tänään ulos.

Uuden Musiikin Kilpailun juontajina toimivat Joona Kortesmäki, sekä YleX Viikonlopun ääni Anne Lainto. YleX:lle aiheesta jutellut Lainto on varma, että ensimmäinen jakso tarjoaa katsottavaa vaikka siinä valittavat artistit ovatkin jo verkossa.

- Siellä on niin paljon muutakin. Ensimmäisessä jaksossa selviää, millaisesta joukosta heidät on valittu ja minkälaiset taustat ja tekijäjoukot kilpailijoilla on. Siellä nähdään myös niitä, jotka eivät päässet jatkoon. Luvassa on siis tunnettujen artistien tunteiden vuodatuksia! Suuria tunteita!

Uuden Musiikin Kilpailu alkaa tänään perjantaina Yle TV2:ssa kello 21.00. Suuri Helsingin jäähallilta lähetettävä finaali tulee suorana lähetyksenä lauantaina 25.2. ja silloin valitaan Suomen edustaja tämän vuoden Euroviisuihin. Finaalipaikasta tämän iltaisessa lähetyksessä kisaavat mm. Martina (Aitolehti), Stig (tunnetaan myös Stig Dogg -nimellään), Iconcrash, Freeman & Uusi Fantasia ja TikTakista tuttu Petra.

Lähteet: YLE