Hyppää pääsisältöön

Festariyleisö kiinnostui erityisesti kotimaisista dokkareista

Sunnuntaina päättynyt DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali keräsi jälleen yleisöä elokuvateattereihin. Kuuden päivän aikana festivaalilla vieraili oheistapahtumat mukaan lukien yhteensä noin 28 000 kävijää.

Finnsurf // Kuva: Docpoint

Koko festivaalin aikana esitettiin yhteensä 134 elokuvaa 172 näytöksessä, joista yli 20 oli loppuunmyyty. Elokuvanäytöksissä kävi yli

22 000 ihmistä. Kolmatta kertaa järjestetetyn DocPoint Tallinn -festivaalin kävijämäärä kasvoi: Tallinnan näytöksissä kävi yhteensä 3 400 katsojaa.

Kymmenettä juhlavuottaan viettävä lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO puolestaan teki yleisöennätyksen.

Viikon aikana yli 3 200 pääkaupunkiseudun koululaista vieraili elokuvateatteri Maximissa DOKKINO-näytöksissä.

Tänä vuonna DocPointin yleisöä kiinnostivat erityisesti uudet kotimaiset dokumenttielokuvat, kuten Aleksi Raijn ohjaama Finnsurf ja Katja Gauriloffin Säilöttyjä unelmia, joiden näytökset myytiin loppuun. Myös kansainväliset dokumentit vetivät yleisöä: muun muassa Werner Herzogin Cave of Forgotten Dreams, Vikram Gandhin Kumaré ja Marshall Curryn If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front keräsivät salit ääriään myöten täyteen.

Lähteet: Docpoint