Hyppää pääsisältöön

Löytyykö kirpputoreilta nykyään enemmän roskaa kuin aarteita?

Erityisesti mieleeni ovat jääneet kaikki ne 50-luvun mekot ja viimeisimpänä Dr Martensin siniset maiharit eurolla.    

Lukiossa ruotsinopettaja sanoi, että sinut Reetta pitäisi laittaa vitriiniin aina aamuisin näytille, niin ihmiset näkisivät kunnolla mitä sinulla on päällä. Minulla oli tuona päivänä yllä naisten vanha, kokopitkä aamutakkimekkosysteemi, jossa oli suuria keltaisenvihreitä kukkia. On kai sanomattakin selvää, että 17-vuotias Reetta kulki mitä erikoisimmissa kirpputorirytkyissä ja olin kommentista otettu ja imarreltu. 

Yhden kerran sotkuun ja tavaranpaljouteen kyllästynyt äitini oli siivonnut huonettani ja raahannut jätesäkillisen kamppeitani odottamaan roska-autoa.
Mieleeni ovat myös jääneet uskovaisten kirpputorin kassitarjoukset. Muovipussiin sai siis latoa mitätöntä summaa vastaan vaatteita tai kenkiä niin paljon kuin mahtuu. Ah, autuutta! Tosin äidin mieleen tarjouskassit eivät niinkään olleet: Hamstraajaksi hän taisi moittia minua jo tuolloin. Yhden kerran sotkuun ja tavaranpaljouteen kyllästynyt äitini oli siivonnut huonettani ja raahannut jätesäkillisen kamppeitani odottamaan roska-autoa. Onneksi auto käy harvoin, joten ehdin pelastamaan vaatteeni vielä pari viikkoa siivouksen jälkeen. Aloin ihmetellä missä ”se yksi raidallinen mekko on, se punavalkoinen?”. Äiti vain sanoi, että eikö mitään muuta puutu.

Voitte kuvitella, että innostuin saman tien jutuntekoon, kun törmäsin netissä paskoja kirppislöytöjä käsittelevään blogiin. Niitäkin on nimittäin kirpputoriurani aikana tullut paljon vastaan. Kuka haluaa ostaa avatun tampax-paketin, rikkinäisen lampun, homehtuneen kahvinkeittimen VAIN 15 eurolla tai kengät, joiden pohja on irti? Okei, no ehkä nuo kengät, jos ne ovat superhienot ja kato jos ne korjaa ja laittaa…

Löytyykö kirpputoreilta nykyään enemmän roskaa kuin aarteita? Hinnoittelu on ainakin pompannut taivaisiin. Paskat kirppislöydöt -blogin perustaja Elsa Heiko bongasi saman tien hyväntekeväisyyskirpputorilta reippaasti ylihintaista retrotavaraa.

 

Yle Puheen Tästä elämästä -sarja tarjoaa vertaiskokemuksia elämän pieniin ja suuriin käänteisiin. Luvassa on sekä tietoa että tunnetta maanantaista perjantaihin aina klo 17.08.    

Linkit:

Kommentit