Hyppää pääsisältöön

Muodin huikea 1990-luku – trendit vaihtuivat nopeasti

Napapaidat, paksupohjakengät, lappuhaalarit, vyölaukut, minireput, nappiverkkarit, trumpettihousut, hiusdonitsit ja salihousut olivat ysärimuotia parhaimmillaan. Lista aikakauden muotivillityksistä on pitkä, sillä yhdeksänkymmentäluvulla trendit vaihtuivat nopeasti.

Aika oli avoin kokeilulle ja haluttiin korostaa yksilöllisyyttä. Muodissa olivat myös monet klassikot kuten pyöräilyhousut ja purjehduskengät.

Muodissa heijastui myös vuosikymmenen taloustilanne. Yleisiä pidempiaikaisia muotialan lainalaisuuksia on, että talouden mennessä alas hameen helma nousee ylös. Vuosikymmentä leimasivat myös kotimaisten vaateyritysten konkurssit ja tuotannon siirtäminen halpatuotantomaihin.

Vatevan muotimessuilla on esitelty muodin trendejä kautta aikojen. Esillä oli tulevia trendejä ja Suomen ykkösrivin suunnittelijoiden luomuksia.

Paola Suhonen esitteli mallistoaan vuonna 1999 ja kertoi, miten suomalaisesta designista riittää ammennettavaa kansainvälisillekin markkinoille.

Kommentit