Hyppää pääsisältöön

Suomalaisyhtye työstää ”pikkukaupungin levyä”

Jyväskylästä lähtöisin oleva Järjestyshäiriö valmistelee uutta levyään. Ajatusmaailmaltaan uuden levyn kappaleet sijoittuvat yhtyeen rumpalin ja solistin mukaan pikkukaupunkiin.

Järjestyshäiriö treeniksellään tammikuussa 2012 // Kuva: Iida Korhonen/ YLEX

Kolme vuotta sitten edellisen albuminsa julkaissut Järjestyshäiriö on ottanut aikaa työstäessään uutta levyä. Kappaleita valmistellaan nyt aikaisempaan verrattuna hieman eri tavalla. Solisti Juho Markkasen sekä rumpali Mikko Mannisen mukaan uusilla kappaleilla astutaan enemmän todellisuuteen.

- Edellinen levy sijoittui ehkä johonkin sellaiseen orwellilaiseen kuvitteelliseen maailmaan. Se oli enemmänkin teemalevy. Tämä levy tulee olemaan puhtaasti omasta elämästä enemmänkin, Manninen kertoo.

Solisti Juho Markkanen jatkaa, että tulevalla levyllellekin voi syntyä yhteinen kantava teema.

- Biisit pyörivät meille tärkeissä ja läheisissä ympyröissä. Minulla sellainen olo, että siihen tämä levy kitetyy.

Kappaleita kynäilevän Mannisen mukaan kappaleita yhdistää se, että aiheet ovat yhtyettä itseään läheltä.

- Ne maalaavat sellaisen tietyn kuvan meidän omasta taustasta, mistä me tulemme ja niistä ihmisistä kenen kanssa siellä ollaan oltu tekemisissä. Se on enemmän sellainen pikkukaupunkien levy kuin Helsingin Punavuoressa tapahtuva. Minulle ainakin itselle se kaupunki ja konteksti missä niissä teksteissä liikutaan on esimerkinä Jyväskylä, mistä olemme kaikki kotoisin. Ei se kuitenkaan ole mitenkään eksakti, että laulettaisiin ”Jyväskylän kävelykadulla”. Se kuvitus ja tunnetila mikä omassa päässä syntyy, menee sinne.

Järjestyshäiriö julkaisi edellisen Lopullinen ratkaisu -nimeä kantaneen pitkäsoittonsa vuonna 2009. Levyn ensimmäinen singlejulkaisu Karkuri nousi singlelistan kärkeen.