Hyppää pääsisältöön

Emma-gaalan spagaatit ja savukoneet

Suomalaisen musiikin kovimmat tekijät palkittiin jälleen Emma-gaalassa tammikuussa 2012.

Vuoden miessolistina palkittu Tuure Kilpeläinen sai myös vuoden iskelmäalbumi -palkinnon levystään Erämää. Gaalassa Kilpeläinen esitti yhtyeineen kappaleensa Ystävänpäivä.

Von Hertzen Brothersin kanssa lavalle noussut Michael Monroe näytti taipuvansa yhä spagaattiin ja pokkasi mukaansa pystin parhaasta rockalbumista ja parhaan yhtyeen tittelin.

Aiempinakin vuosina Emma-pystejä hyllyjensä koristeeksi kahminut Chisu sai kokoelmansa jatkoksi viisi uutta palkintoa. Hänet palkittiin vuoden naissolistina ja tuottajana, ja Kun valaistun -albumi nimettiin sekä vuoden albumiksi että vuoden popalbumiksi. Lisäksi Chisun Sabotage-video palkittiin vuoden kotimaisena musiikkivideona.

Emma-gaalassa esiintyivät muiden muassa GG Caravan, Regina ja Haloo Helsinki. Chisu päätti gaalan esittämällä kappaleensa Tie.

Teksti: Elina Rimpiläinen

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto