Hyppää pääsisältöön

Mitä mieltä olet Lana Del Reyn kappaleesta Born To Die?

YleX Iltapäivä soittaa maanantaista torstaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Perjantaisin viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja paras Rytmibarometrikommentti palkitaan!

Rytmibarometrissa tänään Lana Del Rey.

Kuka? Lana Del Rey: Born To Die

Mitä? Huomenna, 1. helmikuuta, myös suomalaisten on mahdollisuus iskeä käpälänsä Lana Del Reyn toiseen studioalbumiin Born To Die. (Levy siis julkaistaan meillä huomenna, jos ette ymmärtäneet.) Tapausta juhlistetaan tänään YleX Iltapäivässä kuuntelemalla albumin nimikkoraita Born To Die.

Historian oppitunti: Lana Del Rey, eli Elizabeth Grant on New Yorkista kotoisin oleva nuori nainen. Hän on syntynyt vuonna 1986. Naisen ensimmäinen studioalbumi Lana Del Rey A.K.A. Lizzy Grant julkaistiin vuosi sitten. Del Rey on sittemmin ostanut takaisin itselleen debyyttilevyn oikeudet ja on ilmoittanut, että albumi julkaistaan uudelleen kesällä 2012.

Hä? Born To Die –kappaleen lyriikoissa mukaillaan ehkä kautta maailman tunnetuinta englanninkielistä laulua Amazing Grace. Kun tässä alun perin 1700-luvun lopulla julkaistussa hengellisessä laulussa lauletaan: ”I once was lost but now am found, Was blind, but now I see”, mukailee Born To Die samaa teemaa näin: ”Lost but now I am found I can see but once I was blind”.