Hyppää pääsisältöön

Miksi Jippu on haluttu apu biisinkirjoituksessa?

Monet artistit ja yhtyeet ovat kääntyneet Jipun puoleen kirjoittaessaan erityisesti sanoituksia kappaleisiinsa. Miksi Jippu on sopiva henkilö avuksi biiseja tehdessä?

Jippu promo // Kuva: Promokuva

Järjestyshäiriö-yhtye työstää parhaillaan uutta albumia ja tekstipuolella yhtyeen rumpali Mikko Manninen on saanut niin ikään apua Jipulta eli Meri-Tuuli Elorinteeltä.

- Omalta kohdalta, se syy on ehkä enemmän kirjoitusteknisempi. Aiheet ja biisien ideat on omasta takaa, mutta Jippu antoi näkökulmia siihen miten niitä voi terävöittää. Hyvä teksti on kuitenkin sellainen, että sinulla on tarina josta pitää osata valita oikeat palat. Se on vähän kuin elokuvan editointia. Hän auttoi huomaamaan mitkä ovat oikeita paloja koko tarinan viestin välittymisen kannalta, mutta toisaalta myös oikeanlaisten tunteiden kannalta. Monesti jonkun tunteen tai asian voi ilmaista enemmän yksityiskohdan tai jonkun havainnon kautta, eikä siten että sen sanoo ihan suoraan.

Mannisen mukaan Jipun kanssa sanoitusten läpikäynti on ollut lähinnä ”sparraamista”.

- Hänellä on niin paljon kokemusta, kun hän itse tekee kuitenkin niin tekstivetoista musiikkia. Lisäksi hän on tehnyt itse niin monien kanssa yhteistyötä, joten hänellä on hyviä näkemyksiä.