Hyppää pääsisältöön

Transformers-robottielokuva Oscar-ehdokkaana - studio haluaa voiton rahalla

Jättirobotit mäiskivät toisiaan turpaan siihen malliin, että olisihan siitä kiva saada pysti.

Transformers 3 : Kuun pimeä puoli // Kuva: Paramount Pictures

Michael Bayn kolmas Transformers elokuva Transformers: Dark Of The Moon on mukana Oscar-kisassa ja filmin tuottajat haluavatkin sen nyt Oscar-voittajaksi. Filmistudio Paramount Studios on avannut kukkaronsa nyörit ja ostanut mainosaikaa Los Angelesin, San Franciscon & New Yorkin televisioalueilta ja alkaa pyörittää siellä spotteja, joissa muistutetaan robottimäiskinnän erinomaisuudesta. Ja miksikö mainokset pyörivät vain L.A.:ssa, San Franciscossa ja New Yorkissa? No koska Oscar-palkinnoista äänestävät päättäjät asuvat noissa kaupungeissa.

Ei ole lelubrändiin perustuva kesäleffa sentään ehdolla parhaaksi elokuvaksi, vaan noteeratuksi se on tullut kolmessa muussa kategoriassa. Transformers on ehdolla parhaasta äänimiksauksesta, parhaasta äänileikkauksesta ja parhaista efekteistä.

TV-mainos alkaa mustalla kuvalla, jonka aikana kuuluu vain elokuvan ääniä. Ruudulle tuleekin tämän jälkeen teksti ”Tämän vuoden paras äänitiimi teki kaiken tämän jonka kuulet.” Tämän jälkeen spottiin tulee kuvakin ja ruudulla nähdään robottien aiheuttamaa valtavaa tuhoa. Tekstin avulla kerrotaan kuinka ”Kaikesta jota näet vastasi vuoden paras erikoisefekteihin erikoistunut tiimi.” Lopulta äänestäjiä muistutetaan päätösvallasta - ”Noteeraa nämä taiteilijat, jotka transformoivat elokuvat ikiajoiksi.”

Arvostetun Deadline Hollywood -sivuston mukaan on erittäin harvinaista, että elokuvastudio mainostaisi ”vähemmän tärkeiden” pystien ehdokasta näin isosti ja kalliisti. Oscar -gaala kuitenkin järjestetään tämän kuun 26. päivä ja silloin selviää oliko Transformers -elokuvan suuresta mainoskampanjasta gaala-illan nurkilla yhtään apua.

Lähteet: Deadline