Hyppää pääsisältöön

Välit rakoilevat: Black Sabbathin Suomen keikka uhattuna?

Black Sabbath ilmoitti viime vuoden lopulla julkaisevansa alkuperäiskokoonpanolla uuden levyn sekä lähtevänsä kiertueelle. Nyt suunnitelmiin on tullut mutkia matkaan.

Ozzy // Kuva: Tomi Mikola

11. marraskuuta 2011 miljoonat Black Sabbath -fanit riemuitsivat, kun yhtye ilmoitti palaavansa alkuperäiskokoonpanolla sekä levystudioon että keikkalavoille. Yhtyeen kiertueen varrelle on luvassa jopa loppuunmyyty keikka Helsingin Hartwall Areenalla 23. toukokuuta tänä vuonna.

Keikkasuunnitelmat saivat takaiskua tämän vuoden alkupuolella, kun kitaristi Tony Iommin kerrottiin sairastuneen syöpään. Ongelmat eivät loppuneet tähän, sillä nyt rumpali Bill Ward on julkaissut nettisivuillaan tiedotteen Black Sabbathiin liittyen. Rumpali ei ole tyytyväinen hänelle tarjottuun sopimukseen.

- Tällä hetkellä en tahtoisi muuta kuin jatkaa Black Sabbath -albumin ja -kiertueen kanssa. Olen kuitenkin kykenemätön jatkamaan, jollei minulle laadita sopimusta, jonka voin allekirjoittaa. Sopimusta, joka osoittaa arvostusta ja kunnioitusta minulle yhtyeen alkuperäisjäsenenä, Ward kirjoittaa sivuillaan.

Rumpali kertoo saaneensa lähes vuoden neuvottelujen jälkeen sopimusehdotuksen, joka ei kuitenkaan miellytä häntä. Wardin mukaan kyse ei ole rahasta.

- Haluan sopimuksen, joka osoittaa kunnioitusta minulle ja perheelleni. Sopimuksen, joka kunnioittaa kaikkea, jota olen tuonut Black Sabbathille yhtyeen alkuajoista lähtien.

Black Sabbath -rumpali pahoittelee tilannetta yhtyeen faneille ja toivoo, etteivät he pidä miestä petturina.

-Toivon, ettette pidä minua vastuussa Black Sabbathin alkuperäiskokoonpanon epäonnistumisesta, Ward kirjoittaa.

Lähteet: billward.com