Hyppää pääsisältöön

Bonon satsaus Facebookiin voi tehdä hänestä maailman rikkaimman rocktähden

Sosiaalisen median osakkeiden lopullinen arvo selviää viimeistään alkukesästä, kun se listautuu pörssiin.

Bono, U2 // Kuva: Tomi Mikola/ YLE

U2:n laulaja omistaa Facebookista 1,5 prosentin siivun sijoitusyhtiönsä kautta. Sosiaalisen median jättiläisen lopullisesta pörssiarvosta ei ole vielä tietoa, mutta arvioiden mukaan se asettuu 100 miljardin dollarin tuntumaan. Näin, teoriassa, Bonon osakkeiden arvo liikkuu miljardin dollarin tuntumassa. Se nostaisi hänet tämän hetken rikkaimman rokkarin, Paul McCartneyn ohi, jonka omaisuus on arviolta 750 miljoonan dollarin arvoinen.

Bonon sijoitusyhtiö Elevation Partnersin osakeostoksista on vaihtelevaa tietoa saatavilla. Joidenkin arvioiden mukaan hänen firmansa olisi ostanut Facebook-osakkeita kolmena eri kertana ja niihin olisi kulunut rahaa noin 270 miljoonaa dollaria.

Irlantilaislaulajan talous lienee kunnossa jo ennestään. U2 päätti viime vuonna maailman kaikkien aikojen tuottoisimman kiertueen, joka tuotti yli 700 miljoonaa dollaria.

Lähteet: Billboard