Hyppää pääsisältöön

Indie-folkbändi riidoissa Grammy-gaalan kanssa

Bon Iver on ehdolla usemmassa kategoriassa Grammyn saajaksi gaalassa. Se on kieltäynyt esiintymästä, koska järjestäjä halusi sen esittävän muuta kuin omaa musiikkiaan.

Bon Iver

Bändin keulahahmo Justin Vernon esiintyy gaalan mainoksessa, mutta lavalla häntä juhlailtana tuskin nähdään. Vaikka bändillä on hyvät mahdollisuudet napata musiikkiteollisuuden jakama tunnustuspalkinto, jota monet arvostavat ja sitä on pyydetty tilaisuuteen esiintymään.

Grammy-gaalan järjestäjä on pyytänyt Bon Iveriä tekemään yhteisesityksen toisen artistin kanssa.

- Halusimme soittaa omaa musiikkiamme, mutta meille sanottiin, että se ei käy. Meidän pitäisi tehdä kimppaesitys jonkun muun kanssa, Justin Vernon sanoo.

Laulaja-lauluntekijä lisää, että on kummallista ensin saada tunnustusta uudelle levylle Grammy-ehdokkuuksilla ja sitten pyyntö soittaa jotain muuta musiikkia.

- Sanoimme vähän niin kuin f**k you ja he esittivät haluavansa meidät soittamaan, mutta en usko heidän oikeasti halunneen.

Bon Iverille tarjottu artistikumppani on Vernonin mukaan mieluisa, siitä homma ei ole kiinni. Hänen mielestään gaalan virhe on siinä, että asioista eivät päätä muusikot ystävineen ja managereineen.

Lähteet: Billboard