Hyppää pääsisältöön

Tenori Topi Lehtipuu: "Pyrin kuulostamaan käyrätorvelta"

Tenori Topi Lehtipuu, RSOn tiedottaja Satu Kahila ja RSOn soolocornisti Jukka Harju.

Tenori Topi Lehtipuu ja käyrätorven soittaja Jukka Harju ovat Radion sinfoniaorkesterin solisteina 8.ja 9.2.2012. Lehtipuu ja Harju pääsevät eläytymään William Blaken runouteen Benjamin BritteninSerenadissa. Solistit kertovat haastattelussa, miten käyrätorvi ja tenoriääni sopivat yhteen. Haastattelu Satu Kahila.

Topi Lehtipuu asuu Pariisissa kuten monet muutkin suomalaiset muusikot. Suomalaiset pitävät yhtä ulkomailla sen verran kuin ehtivät. Suomalaistenori paljastaa yllättävän yksityiskohdan Bastillen oopperan resitaalistaan. Haastattelu Sandra Saulo.

Info: Tässä oli aikaisemmin upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Kommentit
 • Jyväskylä Sinfonia jatkaa esimerkillisesti aikamme musiikin taltioimista

  Jyväskylä Sinfonia jatkaa aikamme musiikin taltioimista

  Kapellimestari Ville Matvejeff on johdatellut Jyväskylä Sinfoniaa hyvinkin eri tyyppisistä taltioimisprojekteista toiseen. Yhdistävä tekijänä on ollut etenkin aikamme musiikkiin keskittyminen. Sama kunnioitettava linjanveto jatkuu edelleen, kun orkesterin uusimmalla julkaisulla kuullaan ranskalaisen Éric Tanguyn (s.

 • Fagerlundin kamarimusiikki soi luottomuusikoiden käsissä iskevästi

  Fagerlundin kamarimusiikki soi luottomuusikoiden käsissä isk

  Säveltäjä Sebastian Fagerlundin (s. 1972) tuotannon ikuistaminen jatkuu. Tällä kertaa suurille kokoonpanoille laadittujen teosten sijaan huomio keskittyy kamarimusiikkiin. Nyt kuultavat kuusi teosta ovat valmistuneet vuosien 2007-2013 välisenä aikana.

 • Bartókin synteesi-hitit soivat nautittavasti

  Bartókin synteesi-hitit soivat nautittavasti

  Kapellimestari Susanna Mälkki ja Helsingin kaupunginorkesterin edellisellä julkaisulla Béla Bartókin pianokonserton kytkynä soi pirteästi Ravel ja aikamme musiikki. Nyt ollaan liikkeellä taas täys-Bartók-paketilla. Bartók-matkailu on muutamalla aiemmalla julkaisulla keskittynyt säveltäjän varhaistuotantoon.

 • Aili Järvelä ja Sointi Jazz Orchestra - hyvän mielen sointeja raikkaalla otteella

  Aili Järvelän hyvän mielen sointeja

  Aili Järvelä (s. 1985) on tullut tutuksi laulajana, lauluntekijänä, säveltäjänä, sovittajana, viulistina, tuottajana, Järvelän pelimannina sekä freelance-muusikkona useista eri yhtyeistä ja yhteyksistä. Sointi Jazz Orchestra on vuonna 2013 toimintansa aloittanut nuorista ammattimuusikoista koostuva yhtye, jonka taiteellisena johtajana toimii yhtyeen perustanut Rasmus Soini.