Hyppää pääsisältöön

Jukka Poika sävelsi tsemppihymnin syrjäkylien nuorille

Suomen suosituimman reggaemiehen tuore sinkku opettaa malttia, vaikka moottoritie on kuuma. Kuuntele näyte:

Jukka Poika älä tyri nyt

Jukka Pojan maaliskuussa julkaistavan neljännen albumin toinen sinkku on täällä! Uuden musiikin aamuvuoron Ensisoitossa ensi kertaa kansalle esitelty kappale vie meidät suomalaisten syrjäkylien melankolian kautta maailmalle, jossa jokainen pieneen ja sisäänpäin kääntyneeseen ilmapiiriin ahdistunut yksilö voi vihdoin toteuttaa itseään.

Utopian taikuri Jukka Poika kehottaa kaikkia kuitenkin malttamaan vielä hetken mielensä, ja pidättäytyä päihteistä ja muista tuohoisista pakokeinoista. Kun aika ja mahdollisuus todelliseen muuttoon tulee, on hyvä ottaa kirkasotsaisena maailman haasteet vastaan. Sillä tätä ainutlaatuista tilaisuutta ei missään nimessä ole syytä tyriä.

Älä tyri nyt on kauniin surumielinen kappale, joka lainaa vanhojen suomalaisten kansanlaulujen kaikuja. Hetken tunnet olevasi Tapio Rautavaaran, Veikko Lavin sekä Olavi Virran elämänmakuisten iskelmien mättäällä kuuntelemassa reggaeta. Jukka Poika ei ole siis kadottanut juuriaan, vaan on naittanut nämä routaisen maan tuntemukset sievään poljentoonsa.

Tehokappale pysäyttää tekstillään varmasti monen kulkijan, sillä harva ei voi samaistua kappaleen maailmaan. Jokainen on varmasti tuntenut ahdistusta (tai tuntee parhaillaan) oman asuinpaikkakuntaa kohtaan. Erityisen ajankohtaiseksi biisin tekee myös entisestään voimistuva muuttoliike isompiin keskuksiin pienten kuntien työpaikkojen ja muiden tulevaisuuden mahdollisuuksien tyrehtymisen takia.

Onko kappaleessa imua tai yhtymäkohtia sinun elämääsi? Vai kuulostaako tämä väkisin väännetyltä itkuvirreltä, joka ei puhuttele alkuunkaan?

Kuuntele biisi arkipäivisin n. klo 10.40 ja kommentoi alle, shoutboxiin tai tekstiviestillä 17176 (0,40€).

Kuuntele näyte: