Hyppää pääsisältöön

Tonmi Lillman taisi rockrummutuksen

Muusikko Tonmi Lillman ehti uransa aikana vaikuttaa useissa eri yhtyeissä. Elävän arkiston klipeissä Tonmia kuullaan haastateltavana To/Die/Forin sekä Kylähullujen riveissä.

Tietolaatikko

Tonmi Lillman (3.6.1973 – 14.2.2012) soitti yhtyeissä Ajattara, Kylähullut, Lordi, Sinergy, To/Die/For, HateFrame, Vanguard ja 3rror. Toimiessaan Lordin rumpalina hän käytti taiteilijanimeä Otus. Rumpujen ja basson ohella Lillman soitti myös koskettimia ja kitaraa.

Lillman toimi studiomuusikkona useiden artistien ja yhtyeiden, esim. Reflexion ja Twilight Ophera, levyillä sekä esim. Guitar Heroes -albumilla. Sittemmin Lillman keskittyi yhä enemmän musiikin tuottamiseen.

Lillman toimi myös Kouvolan musiikkiopistossa rumpujensoiton ja digitaaliäänityksen opettajana. Uransa aikana Lillman soitti useita vuosia keikkamuusikkona eri iskelmä- ja tanssiyhtyeissä.

Lillman menehtyi äkillisesti 38-vuotiaana 14.2.2012.

Rumpujen soiton musiikista innostunut Tonmi aloitti yhdeksänvuotiaana ja keikkalavalle hän astui ensi kerran jo 14-vuotiaana. Tomni oli tunnettu näyttävistä ja erikoisista rumpusetin asetteluistaan sekä vannoutuneena kahden bassorummun käyttäjänä. Syntymänimi Tommi vaihtui Tonmiksi japaninkielen innoittamana.

Lillmanin rumpusoundia kuultiin mm. yhtyeissä To/Die/For, Kylähullut, Ajattara ja viimeisimpänä Lordi, jossa Tonmi aloitti vuonna 2010.

To/Die/Forin haastattelussa Sohva-ohjelmassa Tonmilta ja bändin kitaristilta Joonakselta kysytään minkä puolesta he olisivat valmiita kuolemaan. Vitsailun jälkeen Tonmi toteaa, että voisihan sitä jonkun nätin tytön puolesta kenties kuolla, taikka vanhuuteen.

Vaikka Kylähullujen musiikki on raskaan puoleista niin pääpainona bändissä on hauskanpito ja yhdessäolo. "Se on semmonen mullikööri joka kokoontuu ja pitää hauskaa ja juo vähän viinaa ja toisille siitä tulee krapula niin meille tulee levy" nauraa laulaja Vesku Jokinen.

Teksti: Heidi Sommar

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto