Hyppää pääsisältöön

Ville Valo rikkoi hiljaisuuden – HIM palaa juurilleen?

HIMin nokkamies Ville Valo astui kahden vuoden hiljaisuuden jälkeen julkisuuteen.

HIM // Kuva: Warner Music

Maailmalla menestystä niittänyt HIM julkaisi viimeisimmän Screamworks: Love in Theory and Practice -levynsä kaksi vuotta sitten. Tämän jälkeen yhtye on viettänyt hiljaiseloa – HIMiä ei ole nähty keikoilla, yhtye ei ole antanut haastatteluja, eikä sillä ole ollut nettisivuja. Nyt laulaja Ville Valo valaisee Kerrang!-lehdelle katoamisen syitä. Yhtenä suurimpana syynä on ollut rumpali Mika ”Kaasu” Karppisen sairaus, joka johtunee rumpujen soitosta

- Hänellä on hermovaurio ja se on ollut ongelmana nyt jo vuoden. Se on ollut tietenkin kauheaa hänelle, mutta stressaavaa myös yhtyeelle. Rock-musiikkia ei voi tehdä ilman rumpalia, Valo paljastaa.

Hyviä uutisia on kuitenkin se, ettei rumpalin ennuste ole niin huono kuin se voisi olla. Bändi toivookin pian pääsevänsä studioon, jotta kahdeksannen levyn valmistelut voivat alkaa. Ville Valo kertoo tauon tehneen hyvää ja saaneen miehen miettimään yhtyeen tulevaisuutta.

- Tauko on saanut minut ajattelemaan, mihin olemme menossa yhtyeen kanssa. Siksi esimerkiksi suljin nettisivumme, koska siitä oli tullut liian kaupallinen. Siellä myytiin vain t-paitoja.

Valon mielestä musiikissa ei ole enää mystiikkaa ja tämä haluaisikin palata yhtyeen kanssa juurilleen. Tähän liittyy myös eri teille lähteminen levy-yhtiö Warnerin kanssa.

- Voisimme viedä itsemme aikaan, jolloin asioissa oli kyse vain musiikista ja mystiikasta. Voisimme palata ihmisten eteen parhaalla mahdollisella tavalla ja muistuttaa heitä siitä, mihin pystymme, Valo kommentoi.

Kerrang!-lehden artikkelissa kerrotaan myös, että yhte toivoo palaavansa julkisuuden silmään tänä vuonna. Ideaalisesti luvassa on myös kesäkonsertteja.

Lähteet: Kerrang!