Hyppää pääsisältöön

Jenkkibändin Suomen keikan järjestelyt pettivät - alaikäiset tunteja yökerhon vankeina

LMFAO:n keikalta ei lähdettykään pois ihan noin vain. Itkuiset nuoret ja riitelevät aikuiset jäivät tuntikausiksi jumiin yökerhon tiloihin.

LMFAO:n nokkamies Redfoo latasi Twitteriin kuvan Helsingin keikalta. // Kuva: https://twitter.com/Redfoo

Amerikkalaisyhtye LMFAOkonsertoi eilen illalla Helsingissä The Circus-klubilla. Ikärajaton keikka veti tuvan ääriään myöten täyteen ja vaikka yhtyeen bilepoppi saikin keikkakävijöiden kasvoille hymyn, karisi se hyvin nopeasti lopun kaaoksen myötä.

Jono narikkaan tukki yökerhon käytävät ja ulospääsyä joutui odottamaan tuntikaupalla. Yökerhon vangiksi jäänyt ihmismassa työntyi eteenpäin, vaikka sillä ei ollut mitään paikkaa minne mennä. Ihmiset puristuivat toisiaan vasten, tunteet kuumenivat ja väki raivosi niin toisilleen kuin voimattomille turvamiehillekin. Ihmiset valittelivat kuumassa tilassa juomaveden puutetta, nuorimmat kyynelehtivät ja osalla alakouluikäisistä olikin vaikeuksia selvitä yksin pelottavasta tilanteesta.

Suurin osa asiakkaista jonotti ulospääsyä yli kaksi tuntia. Osa jätti pitkän odottelun jälkeen suosiolla omat ulkovaatteensa narikkaan siirtyen ulos pakkaseen juhlavaatteissaan. The Circuksen toimitusjohtaja Niko Hallamäki oli perjantai-aamuna jo tietoinen sekasorrosta.

- Olen kuullut ongelmasta ja olen ollut yhteydessä turvafirmaamme, mutta en ole saanut heitä vielä kiinni. Mutta ei asioiden näin pitäisi mennä. Sain jo yöllä puhelun nuoren asiakkaan vanhemmalta narikkajonon tilanteesta, mutta en siinä hetkessä pystynyt auttamaan.

YleX tavoitti JVP Securityn toimitusjohtaja Mika Rautamiehen ja tämä kommentoi tapausta seuraavanlaisesti.

- Meillä on selvitystyö vielä kesken. Me tutustutaan henkilökunnan kommentteihin ja sen jälkeen valvontajärjestelmiin ja sen perusteella pystyn muodostamaan kokonaiskuvan tapahtuneesta. Tulemme tarkastelemaan tiukasti henkilöstön toimintaa, henkilöstön määrää sekä rakenteiden toimivuutta ja riittävyyttä - tarkoittaen siis narikkamääriä. Yrityksen puolesta olen tottakai pahoillani siitä, että ihmiset ovat joutuneet odottamaan näin kauan narikassa.

Myös illan järjestänyt RL Entertainment oli pahoillaan keikan lopun kaaoksesta. Markkinointipäällikkö Sami Vepsäläinen oli perjantaiaamuna matkalla LMFAO:n kanssa kohti Tallinnaa, jossa bändillä on toinen firman järjestämä keikka. Vepsäläinen oli kuitenkin saanut jo palautetta edellisillan yleisöltä.

- Ollaan saatu palautetta jo ja se on tietysti meille valitettavaa, että eteispalvelu ei pelaa. Koko juttu kuulostaa tosi valitettavalta ja täytyy jutella The Circuksen kanssa vielä lisää, että miten näin on päässyt käymään. Aivan varmasti paneudumme tähän lisää. Jos meinaamme järjestää keikkoja, niin täytyyhän tuollaiset asiat olla kunnossa. Se on ihan selvä.

The Circuksen Hallamäki ottaa keikkapaikan johtajana päävastuun tilanteesta.

- Jos jengi ei pääse ulos narikasta, on se meidän kaikkien kolmen ongelma. Turvafirman, sitä kautta The Circuksen ja sitä kautta tapahtuman järjestäneen RL Entertainmentin. Mutta tottakai tämä kaikki kiteytyy lopulta meihin.

Hallamäellä oli kuitenkin mielipide yökerhoonsa juuri palkatun turvayrityksen toimista.

- Firma, joka hoitaa turvapalvelut on epäonnistunut. Meillä aloitti uusi turvafirma, jonka ensimmäinen suuri tapahtuma LMFAO oli ja ei sen näin kuulu mennä.

Tapahtuman järjestelyt ovatkin saaneet kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Narikkajonoja haukutaan kovin sanoin ja mainintaa löytyy myös ihmisten pyörtyilystä kuumassa jonossa. Ongelmia tosin oli jo viikkoja sitten - tapahtuman muut esiintyjät peruivat osanottonsa ja LMFAO:n keulahahmokaksikosta maahamme saapui lopulta vain toinen.

LUE MYÖS:
LMFAO saapuu Suomeen ilman toista solistia - myös kaikki lämppärit peruivat

Lähteet: YleX