Hyppää pääsisältöön

Ozzy & Friends korvaa Black Sabbathin perutun Helsingin keikan

Black Sabbath tiedotti perjantaina, ettei yhtye voi toteuttaa tulevaa kiertuettaan yhtyeen kitaristi Tony Iommin sairastuttua imusolmukesyöpään. Kiertue tullaan kuitenkin näkemään Ozzy & Friends -kokoonpanolla.

Ozzy // Kuva: Tomi Mikola

Tähän mennessä on varmistunut, että osana tribuuttikiertuetta olevassa Helsingin konsertissa Hartwall Areenalla keskiviikkona 23. toukokuuta lavalle nousevat Ozzy Osbournen lisäksi ainakin Black Sabbathin alkuperäisjäsen, basisti Geezer Butler, joka esittää Ozzyn kanssa erityisen Black Sabbath -setin kunnioituksen ja tuen osoituksena Iommille.

Lavalla nähdään myös Ozzyn kanssa pitkään soittanut kitarataituri Zakk Wylde. Osalla kiertueen keikoista lavalle nousee myös Guns N´Roses-kitaristi Slash, mutta Helsingin keikkaa ei Slashin aikatauluihin saatu valitettavasti mahdutettua.

Ozzy kerää parhaillaan lisää nimekkäitä ystäviä mukaansa tribuuttikiertueelle, ja lopullinen esiintyjälista varmistuu kevään mittaan. Vaikka Black Sabbathia ei toukokuussa Suomessa nähdäkään, on varmaa, että Ozzy ystävineen kunnioittaa Iommia Helsingissä unohtumattomalla rock-keikalla ja välittää sitä kautta Iommille paranemisterveiset kaikilta suomalaisilta faneilta.

Jo ennakkoon loppuunmyytyyn Black Sabbathin konserttiin ostetut liput käyvät Ozzy & Friends -konserttiin sellaisenaan. Lipunostajat voivat halutessaan myös palauttaa liput huhtikuun loppuun mennessä Lippupisteeseen.

Lähteet: Live Nation