Hyppää pääsisältöön

Mitä mieltä olet Lalehin kappaleesta Some Die Young?

YleX Iltapäivä soittaa maanantaista torstaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Perjantaisin viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja paras Rytmibarometrikommentti palkitaan!

Rytmibarometrissa tänään musiikkia ruotsalaiselta Lalehilta.

Kuka? Laleh: Some Die Young

Mitä? Laleh Poukarim, eli Laleh, on iranilaissyntyinen, ruotsalainen muusikko, laulaja ja näyttelijä. Hän syntyi vuonna 1982 Bandar-e Anzalissa. Poukarimin perhe muutti pois Iranista, kun Laleh oli yksivuotias. Perheen tie kulki Valko-Venäjän ja Azerbaidzanin kautta Göteborgiin. Hänen isänsä on kuuluisa kirjailija, toimittaja ja sosiologi Houshang Poukarim.

Lalehin neljäs studioalbumi Sjung julkaistiin tammikuussa. Tänään Rytmibarometrissa kuultava Some Die Young on albumin ensimmäinen single.

Artistin musiikilliset vaikuttimet: Laleh on kertonut ihailevansa ja inspiroituvansa erityisesti Stingin ja The Policen musiikista.

Hä? Laleh on näytellyt muun muassa Jalla!Jalla! elokuvassa, joka julkaistiin vuonna 2000.