Hyppää pääsisältöön

Vuohenjuustopiiras salaatin ja basilikaöljyn kera

Vuohenjuustopiiras salaatin ja basilikaöljyn kera. Kuva: Aamu-tv

Vuohenjuustopiiras

900 g zucchini eli kesäkurpitsa
400 g paprika
2 tl paprikajauhe
1 tl suola
400 g vuohenjuusto Gryere
250 g Koskenlaskija-juustoa
100 g Creme Fraiche
4 kpl munia

Kuutioi, freesaa ja jäähdytä vihannekset. Raasta juusto. Kuutioi Koskenlaskija. Yhdistä ainekset ja paista vuoassa noin 170 asteessa 45 minuuttia.

Basilikaöljy

1 pnt basilikaa
1 valkosipulin kynsi
2 dl öljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria myllystä
2 rkl pinjansiemeniä

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

Salaattiin

5 dl erilaisia salaatteja revittynä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
0.5 dl basilikaöljyä

Sekoita salaatit ja aurinkokuivatut tomaatit ja lisää öljy. Sekoita ainekset ja tarjoa piiraan kanssa.

Resepti: Juha Turtiainen

Kommentit
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka