Hyppää pääsisältöön

The Rasmus-Lauri: On kusinen paikka esiintyä, jos on ensin tuomaroinut muita

Uuden Musiikin Kilpailun finaalin hetki sitten aloittanut The Rasmus kehottaa kilpailijoita etsimään sisäisen staransa ja tuomaan sen esille Helsingin Jäähallin suurella lavalla. Lauri Ylönen on onnellinen siitä, ettei ole itse tuomaristossa.

The Rasmus

Bändi esitti uuden I’m a Mess -sinkkunsa ensimmäistä kertaa juuri äsken.

- Se on itsellekin aika uutuus vielä. Oon studiossa laulanut sitä ja nyt pari kertaa treeneissä. Nyt iski vielä flunssakin, mutta hyvä fiilis silti, yleisöstä energiaa saava Lauri Ylönen juttelee.

Uusi single syntyi spontaanisti ja siinä on vivahteita menneeseen.

- Siinä on positiivinen fiilis ja duurinen kertsi, vähän sellaista Into-levyn aikaista The Rasmusta. Ehkä sellainen biisi, mitä meiltä ei oo vähään aikaan tullut. Esimerkiksi edellisellä levyllä ei oo ollut noin positiivista kappaletta, rumpali Aki Hakala kertoo.

Positiivisuus kumpuaa bändin hyvistä fiiliksistä.

- Meillä kaikilla oli sellaiset fiilikset, että osaa suhtautua rennommin elämään, eikä oo ryppyotsainen fiilis, Aki jatkaa.

UMK-finalistit ovat tehneet vaikutuksen erityisesti basisti Eero Heinoseen.

- Hienoo nähdä näitä muita artisteja, joista ei ole kuullut aikaisemmin. Aika paljon talenttia liikkeellä, Eero ihastelee.

Lauri Ylönen antaa kokeneena artistina vinkkejä UMK-kilpailijoille.

- Tossa lavalla on aika vaikeeta vetää, koska siellä kaikuu joka suuntaan ja ihmisiä on joka puolella. Pitää löytää sisäinen stara ja se on aika haastavaa, Lauri kertoo.

- Mutta tärkeintä on se, että antakaa lanteiden liikkua vapaasti, Eero lisää.

Lauri on kiitollinen siitä, ettei ole itse tuomaristossa.

- Se on aika kusinen paikka esiintyä sen jälkeen, kun on ensin tuomaroinut muita. Täällä on tosi hyviä laulajia, mutta karismat on eri tasolla, Ylönen kommentoi.

Lähteet: YleX