Hyppää pääsisältöön

Basisti ei päässyt keikalle - suomalaismuusikot perustivat duon

Kuukauden kuluttua esikoisalbuminsa julkaiseva Toot Toot valaisi duonsa syntyhistoriaa Uuden musiikin iltavuoron Toni Laaksoselle. Miehet paljastivat myös kakkosyhtyeensä basistin kohtalokkaan virheen.

Toot Toot // Kuva: Maria Rautio / YleX

Tuoreen kotimaisen duon takana ovat Olavi Uusivirran ja Ismo Alangon bändeissäkin soittaneet Timo Kämäräinen ja Olli Krogerus. Idea duon perustamiseen lähti muutama vuosi sitten miesten kakkosbändin, Beagonin keikalta.

- Rakas ystävämme, Beagonin basisti Jarno T. Karjalainen teki kohtalokkaan virheen eikä päässyt keikalle. Siitä keikasta ne duo-kelat saivat alkunsa, rumpali Krogerus naurahtaa.

- Kun soitettiin kahestaan ja sai massiivisen soundin itsekseen, se anto vapaudentunnetta. Tässä voin tehä paljon sellaista, mitä isommassa bändissä ei solistikitaritina voi. Homma voi muuttua pienillä jutuilla kokonaan toiseksi ja se on nautittavaa, kitaristi-laulaja Kämäräinen ylistää.

Yhtye myöntää, että livetilanteissa miehistön vähyys asettaa omat haasteensa.

- Viime keikalla multa unohtu slaidiputki ja juoksin rumpusoolon aikana yleisön läpi hakemaan sitä takahuoneelta, se oli hauska välispektaakkeli, Kämäräinen muistelee.

- Joo, hämmentyneen näkönen rumpali soittaa introa 10 minuuttia, Krogerus jatkaa.

Toot Toot tunnetaan mielettömän energisenä livebändinä. Studiorytmiin pääseminen ei ollutkaan yhtyeelle yksinkertaista.

- Yksi kaveri sano, että bändillä pitäisi olla yleisö studiossa, Krogerus muistelee.

- Otettiin teemaksi, että ollaan dogmaattisia. Kun on nimeenomaan duo, niin ei haluta säätää taustanauhojen kanssa. Se on tylsää, eikä kuulu yhtään tähän ajatukseen. Tää on rokkia, energiaa ja nimenomaan voiman siirtoa ihmiseltä ihmiselle. Se on mitä ollaan yrittetty saada studiossa aikaan, Kämäräinen maalailee.

Lähteet: YleX