Hyppää pääsisältöön

Robin esittelee levynsä biisit: mukana traaginen tarina

Pyysimme nuorta popparia kertomaan omin sanoin uuden levynsä biiseistä. Tässä Koodi biisi biisiltä.

Robin // Kuva: Hanne Kautto

Robin luonnehtii uutta levyään iloiseksi ja energiseksi, mutta hänen ikäisiään puhuttelevaksi. Hän kertoo, että siitä ei ole tarkoituksella tehty liian monimutkaista. Robin ei halunnut tehdä ihan peruspoppia, vaan mukaan haettiin myös särmää ja sähkökitaraa.

 Frontside Ollie

Oli ajatus tehdä kappale joko laskettelusta, trampoliinihypyistä tai skeittauksesta. Jimiltä (Constantine) tuli kuitenkin heti vähän kritiikkiä, että sellaiset ei oikein kiinnosta ihmisiä. Sit Sana Mustonen teki hyvät sanat, jotka sopi just hyvin nuorten elämään. Tän biisin energisyys on se mistä tykkään tosi paljon.

Räjäytät mun pään

Tästä piti tehdä vähän sellanen ”ihqu” biisi. Sanat oli aluksi vähän liiankin ihqut ja sitten ne tehtiin uusiksi melkein kokonaan. Siinä on aika lailla energiaa ja iloisuutta. Biisi on äänitetty jo alkuvuodesta 2011 ja silloin mulla oli vähän erilainen ääni kuin nyt.

Hiljainen Tyttö

Halusin tehdä tyttöballadin kouluympäristöön liittyen. Kun moni on tehnyt koulukiusaamisesta, niin ajattelin, että olisi kiva tehdä biisi niistäkin, jotka vaan on ujoja ja hiljasii ja ei tosiaan silti välttämättä koulukiusattuja. Jimi teki siihen tosi hyvät sanat.

Faija skitsoo

Mietin, että mikä meidän ikäisten mielestä olisi sellaista, joka joskus esimerkiksi vanhemmissa ottaa päähän. Valittiin sitten se, kun iskä huutaa ja Sana Mustonen teki hyvät sanat.

Otan aurinkoo

Halusin biisin, joka muistuttaisi vähän Bruno Marsin The Lazy Songia ja siinä olisi kesäfiilistä. Tähän muutettiin ihan viime hetkellä kertsin sanat ja se vähän jännitti.

Ei tarvii esittää

Tässä on sanomana, että uskalla olla oma itsesi. Ei tarvi yrittää olla joku muu kuin on tai muutenkaan esittää mitään roolia. Se on mun levyn eka biisi ja äänitettiin 2010 lopussa.

Huutaa

Joskus on tilanteita, että jos saisi oman äänensä kuuluville, niin haluaisi vain huutaa. Kun sain sanat, niin ajattelin, että se on tässä.

Huominen saa odottaa

Sanat kertoo siitä, että elä tätä päivää ja huominen saa odottaa. Ei tarvi murehtia niin paljon tulevaisuutta.

Saappaat

Se on oikeastaan sitä, kun nuorillakin on aika paljon kaikkia juttuja ja moni haluaisi olla ehkä isompi kuin on. Olisi hyvä muistaa, että kannattaisi nauttia siitä nuoruudesta ja niistä jutuista, mitä siihen kuuluu. Kyllä sitä ehtii olemaan aikuinen.

Ihan helmi

Tässä on ihan toisenlainen tarina. Se lähti siitä, kun meidän tosi hyvän ystäväperheen äiti sairastui syöpään, jota ei voitu parantaa. Hän piti tosi paljon mun laulamasta Lapin kesä -kappaleesta, jonka mä lauloin, kun voitin sen staraskaba-kilpailun. Hän halusi, että se soitettaisiin hänen hautajaisisssaan. Makilta pyydettiin, että se antaisi luvan äänittää sen uudelleen kunnolla studiolla ja siitä sit Maki saikin idean tuohon Ihan helmi –kappaleeseen.

Tämä henkilö kuoli viikkoa ennen mun ekan sinkun julkaisua ja hän ehti kuulla sen sekä tuon Lapin kesän ja Ihan helmen, kun tiedettiin että hän ei ehdi saada mun levyä...

Ihan helmi on  oikeastaan omistettu kaikille murrosikästen äideille ja että nuoretkin ymmärtäisi arvostaa kaikesta huolimatta vanhempiaan vaikka joskus on vaikeata.