Hyppää pääsisältöön

Huipputuottaja: Tietä menestykseen ei voi pikakelata

Suomalainen huipputuottaja Jukka Immonen kertoi tänään YleX Aamussa, ettei tietä menestykseen voi pikakelata, vaikka artistin takana olisikin esimerkiksi Idols-menestys.

Jukka Immonen // Kuva: Hanne Kautto

Immonen uskoo, että Idols-tähtien aika ei kuitenkaan ole vielä ohi.

- Varmasti löydetään sitä kautta vielä artisteja. En mä usko, että se mihinkään loppuis. Ne on hyviä hyppyreitä, mutta ne ensimmäiset levyt pitää olla tosi hyviä. Vaikka siinä on puoli vuotta ilmasta telkkumainosta takana, niin musa on se, joka ratkaisee kuitenkin. Tietä menestykseen ei voi pikakelata, biisit ja konsepti pitää olla kunnossa, Immonen perustelee.

Tuottaja uskoo, että hyville kappaleille on aina kysyntää, vaikka levymyynti jatkaisikin laskuaan.

- Hyvät laulut ja hyvät esitykset löytää aina yleisönsä, oli formaatti mikä tahansa. En mieti sitä, missä muodossa niitä kulutetaan. Hienoille artisteille on aina kysyntää, Immonen uskoo.

Mies antaa esimerkin yllättävästä menestyslevystä, joka nojasi vahvoihin biiseihin.

- Kun saatiin Anssi Kelan Nummela-albumi valmiiksi, niin juteltiin Asko Kallosen ja Anssin kanssa, että jos tää myy 5000 kappaletta, niin hemmetin hyvä. Ainakin ollaan tehty hyvä levy. Niistä onnistumisista on kiva iloita jälkeenpäin ja muistot kultaantuu ajan myötä, Immonen kertoo.

Lopulta Anssi Kelan Nummelaa myytiin 157 199 kappaletta eli multiplatinaa. Albumi löytyy myös Suomen kaikkien aikojen myydyimpien levyjen listalla.

Lähteet: YleX