Hyppää pääsisältöön

Petri Hiltunen tuo Väinämöisen 2000-luvulle

Väinämöinen on sarjakuvapiirtäjä Petri Hiltuselle läheinen hahmo. Puupäähattu-palkittu Hiltunen tunnetaan useissa sanomalehdissä ilmestyvästä Väinämöisen paluu -sarjakuvasta.

Tietolaatikko

Väinämöisen paluu -sarjakuvan lisäksi Petri Hiltunen tunnetaan myös Kalkkaro-lännensarjakuvasta. Hän on myös muokannut sarjakuvamuotoon kaksi Robert E. Howardin novellia, Shakespearen Macbeth-näytelmän ja Ksenofonin Kyyroksen sotaretki -teoksen.

Hiltusen kuvittamia piirroksia on ilmestynyt useissa kirjoissa ja esimerkiksi Tähtivaeltaja-lehdessä. Hän on ollut myös mukana piirtämässä Lordi-aiheisia sarjakuvia.

Väinämöisen paluu kertoo Kalevalan sankarista, joka palaa 2000-luvun Suomeen ja joutuu tutustumaan nykyajan ihmeisiin. Humoristisessa sarjakuvassa viitataan usein Kalevalan tarinoihin.

Satusuomalainen-ohjelmassa Petri Hiltunen pohtii Kalevalan tietäjän hahmoa ja sankarimyyttiä. Hiltunen kuvailee Väinämöistä sanoin tiedemies, eksentrikko, tutkija, vaihtoehtoihminen ja aktivisti. Hiltusen mielestä Väinämöinen on yksi tärkeimmistä suomalaisuuden ilmentäjistä. "Kaikki suomalaisuus kiteytyy Väinämöisessä."

Ylen Opettaja.tv -ohjelmassa Petri Hiltunen opastaa mielenkiintoisella ja värikkäällä otteella Haminan lukiolaisia sarjakuvan maailmaan. Hiltusen mukaan sanonta "Silmät on sielun peili" ei päde sarjakuvamaailmassa. Sarjakuvamaailmassa sanonta voisi kuulua ennemminkin "Kulmakarvat ovat sielun peili". Ohjelmassa Hiltunen jakaa myös hyödyllisiä vinkkejä kuvaamataidon opettajille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto