Hyppää pääsisältöön

George Clooney ja Brad Pitt tekivät näytelmän - YouTube näyttää ainoan esityksen suorana

Starat liittoutuivat levittääkseen sanomaa tasa-arvoisuudesta.

Clooney ja Pitt Ocean's Eleven -elokuvassa // Kuva: Warner Bros.

Hollywood-tähdet ovat kokoontuneet yhteen näyttelemään videosivusto YouTuben kautta nähtävässä näytelmässä. Esityksen nimi on ”8” ja siinä käydään läpi kohutun Prop 8 -lakialoitteen kulkua oikeussalin suljettujen ovien takana. Yhdysvalloissa paljon puhetta herättänyt lakialoite poisti vuonna 2008 homo- ja lesbo-pareilta oikeuden mennä naimisiin Kalifornian osavaltiossa. Lakimuutos kuitenkin kumottiin 2010.

Elokuvaohjaaja Rob Reinerin (Kun Harry tapasi Sallyn…) ohjaamassa ja Dustin Lance Blackin (J. Edgar) käsikirjoittamassa näytelmässä ovat mukana mm. George Clooney, Brad Pitt, Kevin Bacon, Martin Sheen, Jamie Lee Curtis, sekä Glee-sarjasta tutut Jane Lynch, Matthew Morrison ja Chris Colfer.

Se esitetään vain kerran ja suora lähetys nähdään YouTubessa lauantaina klo 19:45 Yhdysvaltain länsirannikon aikaa eli Suomessa sunnuntaina aamu-yöllä. Lisää täältä.

Lähteet: Mashable