Hyppää pääsisältöön

Television katselu sosiaalista toimintaa - musiikkigaalaa arvosteltiin ympäri verkkoa

Nykyään on jo normaalia katsoa televisiota ja päivittää samalla statuksia.

Adele

Viime kuussa Yhdysvalloissa järjestetty _Grammy Award_s -musiikkigaala pisti katsojia liikkeelle myös sosiaalisen median puolella. Gaala nimittäin teki Yhdysvaltain ennätyksen kaikkien aikojen puhutuimpana ohjelmana Facebookissa ja Twitterissä. Kaksi ja puolituntisesta ohjelmasta nakuteltiin yhteisösivustoille 13 miljoonaa kommenttia. Edellinen ennätys oli tehty vain viikkoa aiemmin Super Bowlin kohdalla, kun kommentteja tahkottiin 12.2 miljoonaa kappaletta.

Analyysifirma Bluefinin johtoon lukeutuva Tom Thai kommentoi tapausta Billboard-lehdelle todeten, että sosiaalisen median käyttö TV:tä katsellessa alkaa olla nykykatsojille jo aivan normaalia toimintaa.

Bluefin tarkkaili tilannetta läpi illan ja sai selville ne puhutuimmat kohokohdat - hetket jotka herättivät eniten keskustelua verkossa. Vuoden 2012 Grammyissä näitä tapauksia oli kolme yli muiden - Etta Jamesin muistolle omistettu duetto Alicia Keysin ja Bonnie Raittin välillä pisti ihmiset nakuttelemaan hyväksyviä mielipiteitään kaikkein eniten. Heti perässä tuli sitten kaksi suurta hetkeä Adelen kanssa, ensin laulajattaren oma esiintyminen ja sitten gaalan loppupuolella nähty voitto kun tähdelle ojennettiin pysti vuoden parhaasta albumista.

Negatiivisinta palautetta herui mm. Bon Iverin voitettua tulokas-artistin pystin. Sen herättämästä haloosta uutisoimmekin jo Suomeen saapuvan indie-suosikin gaalavoitto hämmensi Jenkeissä: Kuka v*ttu on Bon Iver?!.

Itse gaalalla ei mennyt huonosti. Ohjelmaa katsoi 39.9 miljoonaa silmäparia, joka oli peräti 13,2 miljoonaa ihmistä enemmän kuin viime vuonna.

Lähteet: Billboard