Hyppää pääsisältöön

Amorphis yllättää akustisena – tulossa konserttisalikiertue

Viime aikoina lukuisia ulkomaan keikkoja soittanut Amorphis esiintyy huhtikuussa useammassa konserttisalissa ympäri Suomen.

Amorphis // Kuva: Stefan de Batselier

Kokoonpano haluaa tarjota faneilleen mahdollisuuden kuulla Amorphista totutusta poikkeavassa ympäristössä. Konserttisalikiertue on taajaan ulkomailla keikkailleelle yhtyeelle uusi aluevaltaus.

Amorphiksen Esa Holopainen kertoo kiertueesta seuraavaa:

- Mukana on biisejä, joita emme ole soittaneet pitkiin aikoihin sekä tutumpia ralleja, joita olemme sovittaneet akustisille soittimille. Kokonaisuus ei kuitenkaan tule olemaan täysin akustisessa setissä. Olemme jos useamman vuoden takoneet sata lasissa keikkoja ja nyt lähinnä näiden konserttisalien ja uuden ohjelmiston myötä halusimme haastaa paitsi kuulijat, myös itsemme. Huomasimme että meillähän on itse asiassa aikalailla kappaleita, jotka ovat akustisia tai joiden sävellyksissä on mukana huomattavasti akustisia soittimia.

Keikoilla on mukana vierailijoita, joista ainakin muusikko Sakari Kukko on suurelle osalle ihmisistä tuttu. Sakari on esiintynyt Amoprhiksen kanssa aiemminkin ja ollut mukana Tuonela sekä Am Universum - levyillä.

Keikat:

12.04. Mikaeli, Mikkeli

14.04. Savonlinnasali, Savonlinna

18.04. Sibeliustalo, Lahti

19.04. Lutakko, Jyväskylä

20.04. Virgin Oil Co, Helsinki

21.04. Tampere-talo, Tampere