Hyppää pääsisältöön

Lisää munaa Paradise Oskarin mies ja kitara -juttuun

Eleettömästi esiintyvällä Paradise Oskarilla olisi vielä paljon hyödynnettävää paratiisi-teemassa. Miten olisi "sinä, alasti, UMK-finaali?" Audiopuolen miehenä Paradise Oskarin on vaikea hahmottaa aataminasun ideaa, joten asia on visualisoitava näyttelijän voimin.

Paradise Oskar on UMK:n finaalissa luovuttamassa viisuvoittajan kruunua Suomen seuraavalle euroviisuedustajalle. Uuden Musiikin Kilpailussa seesteisen mies ja kitara -jutun sijaan kaivattaisiin näyttävää lavashow'ta.

UMK:n juontaja Joona Kortesmäki ja näyttelijä Lari Halme pitävät Paradise Oskarin vanhaa lavatyyliä munattomana. Niinpä miehet esittelevät Oskarille uutta naturalistista ilmiasua. Miehillä on jo esittää valmis konsepti paljaan pinnan vetovoimasta.

– Sä et nyt tietty näyttäis ihan tältä, kun teillä on vähän erilaiset bodyt, mutta saat suuntaa.

UMK-henkeen myös Da da dam -biisiä on sähköistetty ja se on saanut kaverikseen ilmeikkään koreografian.

Vaikka UMK:n lavalla vaatteet pysyvät päällä, niin Da da dam kuullaan kuitenkin uudessa kuosissa. Axel Ehnströmin seuraksi lavalle saapuu beatboxaaja Felix Zenger. Zengerin suusta Da da damiin soivat perkussiot. Paradise Oscarin jo poistuttua lavalta jää Felix Zenger esittelemään suulaita rytmejä.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto