Hyppää pääsisältöön

Happoradion Aki Tykki: Suomirock on aina out

YleX on mukana etsimässä Suomen parasta rockbändiä, kun legendaarinen Rock SM -kilpailu tekee paluun. Mukana tuomaristossa on muun muassa Happoradion Aki Tykki.

Happoradio // Kuva: http://www.myspace.com/happoradio

Mies lupaa olla kiltti tuomari. Hän etsii erityisesti suomeksi laulavaa rokkibändiä.

- Toivoisin löytäväni uusia hyviä tekstittäjiä Suomeen. Onneksi nykyään on tullut paljon hip hopia, räppiä ja reggaeta. Kyllä suomen kieli elää, mutta ehkä tämmöinen neljän miehen soittama suomirock on aina out. Se ei oo se seksikkäin vaihtoehto, ei se oo ikinä coolia, Tykki myöntää.

Muusikko toivoo, että Rock SM -kilpailuun saataisiin monipuolinen kattaus eri bändejä.

- Tärkeintä olisi löytää hienoja bändejä, oli ne sitten mistä genrestä tahansa. Etsin sellaisia bändejä, jotka ovat melko valmiita siinä biisinteossa. Uskon että kaikki on lopulta biiseistä kiinni. Soittotaidon voi opetella ja lavaesiintymiset ja muut tulevat itsestään ajan kanssa. Toki lauluntekoakin oppii, mutta toivoisin kuulevani raakileistakin, että olisi jonkinlaista ymmärrystä laulunteon saralla, Tykki perustelee.

Happoradion keulakuvalla on myös kritiikin sananen tv:n laulukilpailuille.

- Tällä hetkellä bändikisoja on liikaa, eikä mikään ole ylitse muiden. Olishan se hienoo, että tämä perinteikäs kilpailu nousisi jälleen voimiinsa. Tällä hetkellä on näitä isoja laulajakilpailuja. Olis hienoa, että löytyisi myös sellainen kisa, jossa nostettais bändejä, jotka tekevät itse omia biisejään. Se on kuitenkin sellaista tärkeää kulttuuriperimää, ehkä jopa tärkeämpää kuin se, että joku laulaa hyvin Adelen viimeisimmän sinkun, Tykki näpäyttää.

Lähteet: YleX