Hyppää pääsisältöön

Hiirihäiriö

Arvi ja hänen sukulaispoikansa Henkka ja Timppa joutuvat jännien tapahtumien pyörteisiin tietokonehiiren karattua Yleisradiossa.

Uutisankkuri Arvi Lind tuo Henkan ja Timpan tutustumaan työpaikkaansa Yleisradioon. Pojat piirtävät tietokoneella hiiren, joka muuttuukin ihmeellisellä tavalla oikeaksi. Hiiri karkaa, eikä poikien auta muu kuin rynnätä valtavan tv-keskuksen sokkeloihin hiirtä etsimään.

Hiirijahdin tiimellyksessä pojat aiheuttavat rutkasti häiriötä ja ongelmia etsiessään hiirtä muun muassa tv-studioista, maskista, lastenohjelman nauhoituksista ja jopa Ylen korkeasta linkkitornista. Saako Arvi ja pojat karanneen hiiren lopulta kiinni?

Hiirihäiriötä seurattiin torstaisin kahdeksan jakson verran Puoli kuusi -lastenohjelmassa vuonna 1990.

Teksti: Minttu Hahtola

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto