Hyppää pääsisältöön

Michael Monroe ja monet muut tähdet esiintyvät Poklan muistokonsertissa – tilaisuus on maksuton

Tavastian pitkäaikainen ovimies Pokla menehtyi äkilliseen sairaskohtaukseen torstaina 23. helmikuuta. Poklan poismeno jätti ison aukon Tavastian ovelle ja monien sydämiin.

Michael Monroen lavalla, spagaatissa kuten kunnon keikkaan kuuluu // Kuva: Tomi Mikola

Ensi viikon keskiviikkona 14. maaliskuuta Tavastialla muistellaan sydämellistä mutta jämäkkää ovimiestä, joka tunsi kaikki ja jonka kaikki tunsivat.

51-vuotiaana kuollut Pokla työskenteli Tavastialla yhtäjaksoisesti vuodesta 1991 lähtien ja ehti ovella tutustua lukuisiin muusikoihin, musiikkitoimittajiin ja Tavastian vakikävijöihin eri vuosikymmeniltä. Illan aikana lavalle nouseekin iso joukko eri sukupolvien muusikoita. Poklaa muistamassa ovat muun muassa Michael Monroe, Agents, Kauko Röyhkä & Riku Mattila, Maija Vilkkumaa, Ne Luumäet, Samae Koskinen, Timo Kotipelto duo, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Haloo Helsinki!, Mariska, Pasa, Kuningasidea, My First Band ja Spoonshinersin Jean Ramsay, joka teki Poklalle myös kappaleen Pokla’s Song. Osaa artisteista säestää Pokla Houseband ja illan juontaa Heta Hyttinen.

Ilta on maksuton, mutta ovella on mahdollista maksaa vapaaehtoinen pääsymaksu. Illan tuotto ohjataan Poklan omaisille muun muassa hautajaiskustannuksia varten.

Musiikkialalla Pokla ehdittiin myös palkita ansiokkaasta työstään. Vuoden 2005 Lärvi-Femma ansioituneelle rocktyöläiselle jaettiin Poklalle ja Elävän musiikin säätiö ELMU puolestaan myönsi Poklalle vuoden 2010 Elmu-Awardin; palkinnolla haluttiin muistuttaa kaikkia alalla toimivia siitä, että onnistuneen elävän musiikin kokemuksen vastuu on paljon muillakin kuin artistilla.

Lähteet: Tavastia