Hyppää pääsisältöön

Radioheadin Brittikiertueella eivät trokarit rikastu

Bändi on valinnut paperittomat keikkaliput, etteivät jälleenmyyjät pääsisi vetämään välistä.

Radiohead // Kuva: www.facebook.com/radiohead

Se on sopinut suuren lippukaupan, Ticketmasterin, kanssa, että suurin osa bändin kolmen keikan lipuista myydään sähkösinä. Yksi henkilö voi ostaa neljä lippua ja portilla on näytettävä henkilöllisyystodistus ja maksukortti, jolla liput on lunastettu. Näin myydään suurin osa eli 80 prosenttia lipuista. Loput myydään ennakkoon faniklubiin liittyneille Radiohead-faneille.

Lisäksi bändi on liittoutunut The Ticket Trust -nimisen palvelun kanssa. Radioheadin omien sivujen kautta ostetun lipun voi myydä eteen päin, mikäli ei menekään keikalle. Kauppahinta on sama kuin alkuperäinen ostohinta - välittäjä ottaa palkkioksi 10 prosenttia hinnasta. The Ticket Trustin on perustanut brittiläisten indie-festivaalien järjestö, joka halusi luoda reilun jälleenmyyntipaikan.

Isossa-Britanniassa näytettiin muutama viikko sitten tv-dokumentti, joka toi esille maan lippukaupassa olevia kyseenalaisia kytkentöjä. Siitä voit lukea lisää Lipputrokaus-skandaali ravistelee Britanniaa - syytettynä Euroopan suurin jälleenmyyntisivusto.

Lähteet: Digital Music News