Hyppää pääsisältöön

Yes jengi! Tää on uuden alku! Kätevää ja briljanttia Naisten päivää!


Joko on kuoharit tai skumpat vedetty? Jos ei, niin sitten hommat seis ja kuoharille!

Nosta lasi Naisten päivälle ja virallisen kotoilukauden päättymiselle.

Kotoilukausi alkaa marraskuusta ja loppuu maaliskuuhun. Kotoilukaudella nukutaan ja syödään. Ollaan ihan talviunilla. Röhnötetään villasukissa vilttiin kietoutuneina kotipesän lämmössä ja annetaan pimeyden velloa ulkomaailmassa. Kun nukuttaa niin nukutaan, kun nälättää niin syödään. Kaiken muun ponnistelun ja puuhailun voi unohtaa. Kunnolla vedetyn ja hyvin levätyn kotoilukauden jälkeen on taas puhtia suunnata maaliskuusta lokakuuhun sijoittuvaan touhukkaaseen ulkoilukauteen.

Naisten päivä on myös juuri oikea päivä aloittaa keventäminen ja paras tapa on aloittaa se pankkitilin keventämisellä.
Naisten päivä on myös juuri oikea päivä aloittaa keventäminen ja paras tapa on aloittaa se pankkitilin keventämisellä. Juuri tänään on paras päivä lähteä shoppaamaan kotoilukauden aikana säästyneitä rahoja. Slow money – fast money ja balanssi säilyy.   

Hitaamman zoomailukauden jälkeen on paikallaan viritellä myös harrastustoimintaa.

Kätevän emännän harrastusvinkki on ehdottomasti juoksu - juokseminen. Siinä vasta harrastus. Yes.

Juoksu on väkevien kokemusten metsästysmaa. Juoksuponnistuksessa nousee orgastiseen tilaan, ”pilveen”, kuin transsendenttiin kokemukseen, joka ylittää minkä tahansa arkikokemuksen.

Mikään ei voita sitä, kun päässä pyörii kilometriajat, juostut matkat, pitkät ja pätkät. Ja mitkä kicksit saa jo siitä kun laittaa mittarin käteen tai kun juoksun jälkeen sumein silmin tiirailee mittarilukemia: 26.7km; 7.64km/h.avg 145! Sitä hihkuu itselleen: vitsi mikä muija, sitkee sissi, nyt kyllä paukkuu maran enkka!

Juokseminen on yhteisöllistä. Juoksutapahtumissa on mieletön me-henki ja fiilikset katossa kuin rock-konsertissa. Tulee tunne, että me ollaan yhtä, me juostaan yhdessä ja silti jokaisella on myös oma henkilökohtainen tavoite. Oma must to do.

Juoksemaan ei tosin kannata lähteä ennen kuin kaikkien juoksutapahtumien varrella on tarpeeksi pysähdyspaikkoja. Ja ABC:t ei käy! Vähintään sadan metrin välein pitää olla viihtyisiä kahviloita, joista saa latten, leivoksen, skumppaa ja kuoharia. Sitten juostaan marat, puolimarat ja kympit vaikka korkkarit jalassa!

Ja jos et jaksa juosta jolkotella, niin perusta bändi. Tai vaikka kymmenen.

Yes jengi, kevättä kohti!

Linkit:

 • Keskustele tässä energiantuotannosta!

  Onko hajautettu energiantuotanto tulevaisuuden malli?

  Uusiutuvien energialähteiden käyttö on jo monasti taloudellisestikin järkevää. Uusiutuvan energian hajautettu tuotanto ei vaadi massiivisia ja kalliita energiansiirtojärjestelmiä. Voidaanko pienvoimalaitoksilla päästä eroon fossiilisista polttoaineista? Kuinka paljon Suomen energian tuotantoa kannattaisi hajauttaa? Näitä kysymyksiä pohditaan nyt Mikä maksaa -ohjelmassa.

 • Keskustele "vanhoistapiioista"

  Onko vanhojapiikoja vielä olemassa?

  Onko yksineläminen välttämättä ihmisen oma valinta? Ruotsalainen toimittaja ja kirjailija Malin Lindroth sanoo kirjassaan, että hänelle yritetään aina tarjota tätä selitystä, että "niin, nykyäänhän on ok valita yksinolo." Hänelle kyse ei ole ollut valinnasta, vaan hän on jäänyt vastoin tahtoaan yksin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Elämä

 • Keskustele tässä energiantuotannosta!

  Onko hajautettu energiantuotanto tulevaisuuden malli?

  Uusiutuvien energialähteiden käyttö on jo monasti taloudellisestikin järkevää. Uusiutuvan energian hajautettu tuotanto ei vaadi massiivisia ja kalliita energiansiirtojärjestelmiä. Voidaanko pienvoimalaitoksilla päästä eroon fossiilisista polttoaineista? Kuinka paljon Suomen energian tuotantoa kannattaisi hajauttaa? Näitä kysymyksiä pohditaan nyt Mikä maksaa -ohjelmassa.

 • Nelli Ruotsalainen puhuu runoissaan suunsa puhtaaksi patriarkaatista

  Nelli Ruotsalaisen teos kisaa Tanssivasta karhusta.

  Nelli Ruotsalaisen esikoisteos on suorapuheinen kuvaus sukupuolirooleista ja niistä vapautumisesta. Omaelämäkerrallisissa runoissa henkilökohtaisesta kasvaa poliittista. Täällä en pyydä enää anteeksi on ehdolla tämänvuotisen Tanssiva karhu -runouspalkinnon saajaksi.

 • Keskustele "vanhoistapiioista"

  Onko vanhojapiikoja vielä olemassa?

  Onko yksineläminen välttämättä ihmisen oma valinta? Ruotsalainen toimittaja ja kirjailija Malin Lindroth sanoo kirjassaan, että hänelle yritetään aina tarjota tätä selitystä, että "niin, nykyäänhän on ok valita yksinolo." Hänelle kyse ei ole ollut valinnasta, vaan hän on jäänyt vastoin tahtoaan yksin.

 • Keskustele epäkohtien korjaamisesta

  Miksi ihmiskunta sopeutuu vääryyksiin?

  Maailma on täynnä suuria epäkohtia, jotka olisivat kuitenkin korjattavissa. Esimerkiksi ilmastonmuutos ja syvä eriarvoisuus. Miksi ihmiset eivät joukolla ala vaatia muutoksia, vaan liian helposti tyytyvät toteamaan, että maailma nyt vaan on epäreilu paikka? Mikä voisi olla sellainen maailmanlaajuinen liike, että se saisi todella aikaan muutoksia?

 • Kulttuurijohtaja, kansanmuusikko Sari Kaasinen: "Toimeliaan karjalaisäidin malli ohjaa minua."

  Kulttuurijohtajana olen myös äiti

  Vahvat karjalaisnaiset ja suvun äidit ovat vaikuttaneet Joensuun kulttuurijohtaja ja muusikko Sari Kaasisen elämään. Kolmelle tyttärelleen Kaasinen toivoo antaneensa hyvät elämän eväät. Kaikki kolme ovat jo lentäneet pesästä, mutta naisten välinen yhteys on vahva. Rääkkylän Rasinkylään pari vuotta sitten takaisin muuttanut Sari Kaasinen on aina innostunut uusista haasteista. Joensuun kulttuuri johtajana nykyään toimiva Kaasinen iloitsee kotikaupunkinsa kulttuurimyönteisyydestä.

 • Toivokaa runoja lapsuudesta ja lapsuuden loppumisesta

  Yle Radio 1:ssä kuunnellaan toiverunoja.

  Kun koulut loppuvat, valkolakit painetaan päähän ja Yle Radio 1:ssä kuunnellaan toiverunoja lapsuudesta ja lapsuuden loppumisesta. Millaisesta lapsuudesta sinun toiverunosi kertoo? Viekö se ikuisesti kestäviin kesiin ja huolettomaan leikkiin vai onko mukana myös tummempia sävyjä?

 • Keskustele tässä kasvuyrityksistä!

  Uskallatko sijoittaa kasvuyritykseen

  Moni on kiinnostunut sijoittamaan kasvuyrityksiin, mutta kokee ettei tiedä niistä riittävästi. Kenelle sijoittaminen kasvuyrityksiin sopii? Millaisia ovat riskit? Vieraina johtaja Markku Jussila Springvest Oy:stä ja toimitusjohtaja Pia Santavirta Pääomasijoittajat ry:stä.

 • Keskustele raitistumisesta

  Miten raitistua?

  Oletko itse raitistunut tai oletko seurannut läheisesi kamppailua alkoholismin kanssa? Mikä auttoi, mikä ei? Pitääkö alkoholistin pyrkiä täysraittiuteen vai riittääkö juomisen vähentäminen?

 • Kapellimestari Hannu Lintu rakastaa pitkiä lentoja

  Kapellimestari Hannu Lintu nauttii työstään myös ulkomailla.

  Radion sinfoniaorkesterin järjestyksessä kahdeksas ylikapellimestari Hannu Lintu tekee paljon töitä ulkomailla, viime aikoina erityisesti Tokiossa, Washingtonissa, Dallasissa ja Detroitissa sikäläisten sinfoniaorkesterien kanssa. Konserttimatkat ovat hänelle kuitenkin muutakin kuin työtä: ne merkitsevät omaa aikaa ja lepoa kotikaupungin Helsingin kiireisestä arjesta. Tie maailmanmenestykseen alkoi Raumalta.

 • Keskustele tässä eläkkeistä!

  Vieläkö eläkepommi tikittää?

  Väki vanhenee ja syntyvyys alenee vuosi vuodelta. Viime vuonna vauvoja syntyi ennätysmäisen vähän eli 47 577. Syntyvyys on laskenut koko tämän vuosikymmenen ajan. Nykyistä vähemmän vauvoja Suomeen syntyi viimeksi 1800-luvulla. Riittävätkö eläkejärjestelmämme rahkeet myös tulevaisuudessa? Kuinka paljon eläkeikämme vielä nousee?

 • Järisyttävän feministinen ja räikeän rasistinen - Tuulen viemää on ristiriitainen romaani, joka pitää lukea!

  Huikea lukukokemus, joka läpsii lukijaa kasvoihin.

  - Juha Hurme tässä moi! Mun oli ihan pakko soittaa, kun tää on niin mahtava kirja. Mä oon sivulla 620 ja nyt se s**tanan Scarlett osti itelleen sahan! Mulla menee muut työt ihan metsään, kun vaan ahmin tätä Tuulen viemää... Aloin lukea Margaret Mitchellin Tuulen viemää -romaania korkein ennakko-odotuksin.