Hyppää pääsisältöön

Youtuben suositut Nörtti-videot suututtavat: Helvetin nörtti, hankkisit elämän ja kunnioittaisit enemmän mutsiis!

Satojatuhansia katsojia nörttivideoillaan kerännyt Aleksi Delikouras ei salaile nörttimenneisyyttään. YleX Etusivun haastattelussa mies kuitenkin myöntää olleensa niin huono pelaaja, että rupesi tekemään elokuvia ja kirjoittamaan kirjoja.

New Game -teoksen kansi // Kuva: Kirjan kansi

Youtubessa satojatuhansia klikkauksia keränneiden Nörtti-lyhytdokkarien sankari DragonSlayer666:n tarinat ovat siirtyneet kirjan kansien väliin. New Game -teoksen kirjoittanut Aleksi Delikouras perusti videoissa seikkailleen, nörttiliturgialla kommentoivan hahmon hyvään ystäväänsä.

- Hän on hyvin hyvä ystävä vuosien takaa. Syvällä hänen sielussaan asuu pieni nörtti, joten kyseessä ei ole näyttelijä. Alun perin lähettiin faktalinjalla, mutta nörtti on persoonana semmonen, että se lähti nopeesti lentoon, Delikouras kertoi YleX:lle.

Nörttivideoiden kohdeyleisö varmasti osaa käsittää videot ironisina, mutta monet ovat ottaneet videot tosissaan.

- Youtubessa tulee todella vihaisia kommentteja, että helvetin nörtti, hankkisit elämän ja kunnioittaisit enemmän mutsiis. Kyllähän Nörtissä on paljon totuuspohjaa, sellaisia nuoria oikeesti onkin. Varmaan siksi se on niin uskottava hahmo, Delikouros pohtii.

Ilmaiset videopalvelut ovat Delikouroksen mukaan tasa-arvoistaneet elokuvan tekemisen.

- Kaikki mitä tarvitaan on kamera ja editointiohjelma. Riittää, että se asia mitä tekee on omalaatuista ja persoonallista.

Vuonna 1990 syntynyt Delikouros opiskelee tällä hetkellä elokuva-alaa Tampereella. Alan opinnoista voi miehen mielestä olla myös haittaa.

- Kun ikää alkaa tulla ja haaveet vakavasta elokuvaohjaamisesta alkavat olemaan tosia, niin itsekriittisyys kasvaa. Se on tosi huono juttu. Nörttijuttuja alettiin tekee täysin huvin vuoksi ja pidettiin vaan hauskaa. Nyt taas mielessä on mitä kaikkea voi tehdä ja mitä ei, ja että leffa pitää ottaa vakavasti. Silloin siinä se luovuus helposti voi kadota, Delikouros huomauttaa.

Kuuntele haastattelu alla!

Lähteet: YleX