Hyppää pääsisältöön

Vapise Facebook - tässä sosiaalisen median Next Big Thing

Kertovatko Highlight, Grindr ja Blendr sinulle mitään? Kohta ainakin kertovat, sillä niistä ennustetaan seuraavia sosiaalisen median jättejä.

Grindr - logo // Kuva: grindr.com

Vuorovaikutteisen median tärkeimmässä tapahtumassa, South By Southwest -messuilla tänä viikonloppuna mukana on myös yle.fi:n suunnittelupäällikkö Tuija Aalto. Aallon mukaan suurimpia ilmiöitä messuilla oli paikkatietoon perustuva sosiaalinen verkostoituminen.

- Esimerkiksi homomiehille suunnattu Grindr on levinnyt jo yli kahteen sataan maahan. Heteroille on oma Blendr. Näitä voi käyttää samanhenkisen juttuseuran etsimiseen juuri sieltä, missä itse sijaitsee, Aalto selvittää.

Geopaikannettavat palvelut ottavat huomioon Ihmisten sen hetkisen fyysisen sijainnin sekä myös mieltymykset.

-Esimerkiksi Facebookin kautta toimiva Highlight katsoo käyttäjien tykkäykset. Jos vaikka toinen käyttäjä tykkää paljon samoista bändeistä, Highlight näyttää tämän listansa kärjessä, Aalto havainnoi.

Aallon mukaan kun mobiilikäyttö laajenee kolmekymppisistä miehistä koko väestöön, mobiiliyhteydenpitoratkaisut tulevat erittäin relevanteiksi.

-En näe silti vielä toistaiseksi mitään estettä, etteikö Facebookin käyttö Suomessa kasvaisi vaikka kuinka.

Paljon on pohdittu, onko Facebookille tulossa syrjäyttäjää. Aallon mukaan relevantimpaa on kysyä, mikä on seuraava valtavirran tapa pitää yhteyttä toisiin ihmisiin palkitsevalla tavalla.

-Googlella ja Facebookilla on nyt hallussaan meidän sosiaalisten verkostojen perusrakenne. Niiden päälle rakentuu valtava erilaisten palvelujen kasvusto, joka imaisee käyttäjien tiedot ja verkostot ja tekee sen oman yhden juttunsa esimerkiksi Facebook-alustan päällä.

Lähteet: YleX