Hyppää pääsisältöön

Hitti joka rokkaa kenkäsi verille

Tämä brittiläiskaksikko näyttää, miten moderni vaihtoehtorokki pystyy sulattaa kylmänkin sydämen. Kuuntele näyte:

Blood Red Shoes // Kuva: http://www.facebook.com/bloodredshoes

Englannin Brightonista tulee uusi brittirockin pelastajakaksikko nimeltään Blood Red Shoes. Laura-Mary Carter sekä Steven Ansell ovat vanhoja bändikavereita, joilla on ollut pitkä historia erinäisissä eteläenglantilaisissa kokoonpanoissa. Vuonna 2004 kaksikko päätti perustaa lopulta duon, joka on kahden albumikokonaisuuden jälkeen noussut kotimaansa yhdeksi mielenkiintoisimmaksi rockbändiksi.

Musiikillisesti BRS on halunnut erottautua maamiestensä rock-perinteistä, ja hakenut voimakkaasti vaikutteita Atlanttin länsipuolelta ja eteenkin vuosituhannen vaihteen punkin ja vaihtoehtorockin maailmoista. Tämän bändin yhteydessä ei voi olla myöskään mainitsematta Jack Whiten johtamia kokoonpanoja The White Stripesia tai The Dead Weatheria.

Cold on Blood Red Shoesin kolmannen ja kunnianhimoisimman albumin In Time to Voices:n ensisoittoa, mikä vakuutti allekirjoittaneen heti ensikuuntelusta lähtien. Alun rumpuvyörytys jytisee suoraan mielen ja sielun syövereihin, minkä voimakkuutta on paras mitata richterin asteikolla. Kitaristilaulaja Laura-Maryn uskomattoman rapea Alison Mosshartmainen ääni koukuttaa kuuntelemaan tarinaa viiltävästä parisuhteen romuttumisesta, johon rumpali Steven vastaa räkäisen uskottavasti, jättäen Smashing Pumpkinsin Billy Gorganin haukkomaan henkeään kateudesta.

Mutta millaisen hengenhaukkomisreaktio sinulle tulee tästä intensiivisestä kappaleesta? Onko brittiläisellä rockilla mitään tulevaisuutta, jos tällaisen kaksikon harteille sen vastuu lasketaan?

Kuuntele biisi kokonaisuudessaan arkipäivisin n. klo 10.40 ja kommentoi alle, shoutboxiin tai tekstiviestillä 17176 (0,40€).