Hyppää pääsisältöön

Frankfurt nappasi MTV Europe Music Awardsit Helsingin nenän edestä

Yksi maailman seuratuimmista massatapahtumista menee saksalaiskaupunkiin toista kertaa. Helsingin kaupungin tapahtumapäällikkö kertoo, että periksi ei anneta - ensi vuonna uusi yritys.

Duudsonit MTV EMA 2010 -gaalassa // Kuva: MTV

MTV Europe Music Awards järjestetään bisneskaupunkina tunnettussa Frankfurtissa toista kertaa - viimeksi se oli isäntänä vuonna 2001. Viacom tv-yhtiön johtaja Bob Bakish lupaa tapahtumaan jälleen huippuesiintyjiä ympäri maailman. Helsinki nousi yhdeksi isäntäehdokkaaksi viime elokuussa, kun kaupunki jätti hakemuksen MTV:lle. Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki kertoi YleX:lle, että valtiokin on mukana tukemassa hanketta, mikäli se toteutuu.

Helsingin kaupungin tapahtumapäällikkö Saila Machere onnittelee Frankfurtia tapahtuman saamisesta. Hänen mukaansa gaala meni nyt sivu suun, koska Helsinki on tuore hakija.

- Emme ole saaneet MTV:ltä vielä virallista tietoa, miksi meitä ei valittu. Meillä on hyvät ja tiiviit yhteydet heihin kylläkin. Gaala-isännyyttä haki paljon kaupunkeja, jotka ovat olleet vuodesta toiseen ehdokkaina eli kestää kauan ennen kuin molemminpuolinen tuntemus saavutetaan. Helsingin tuoma lisäarvo heidän toimintakentälleen on ehkä vielä kysymysmerkki, koska he eivät vielä tunne Helsinkiä tarpeeksi.

Machere kertoo, että kaupungin tunnettuus kasvaa koko ajan. Viimeksi New York Times nosti sen tämän vuoden mielenkiintoisimpien matkustuskohteiden listalla sijalle 2. Harmittaako gaalaisännyyden menetys?

- Totta kai. Toisaalta pitää olla realisti siinä, että ollaan ensimmäistä kertaa mukana.

Tapahtumapäällikkö kertoo, että neuvottelut ensi vuodesta voitaisiin aloittaa vaikka heti.

- Kyllä. Siitä pitää tietenkin kaupungin johdon sekä Opetus- ja kultturiministeriön keskustella uudelleen.

Gaala järjestettiin viime vuonna Belfastissa. Tapahtuman kerrotaan houkuttelevan tv:n ääreen vuosittain lähes kaksi miljardia katsojaa. MTV Europe Music Awardseissa ovat aiemmin esiintyneet muun muassa Beyoncé, Katy Perry, Jay-Z, Rihanna, Green Day, Justin Bieber, Shakira, Kanye West, Tokio Hotel, Red Hot Chili Peppers, Jessie J ja Kings of Leon.

Lähteet: YleX