Hyppää pääsisältöön

Google-pomot eivät myönnä Google+:n flopanneen: Vika on käyttäjissä

Jos Google+ tuntuu sinusta aavekaupungilta, vika ei suinkaan ole itse palvelussa. Käyttäjät eivät vain osaa käyttää sitä oikein. Siis ainakin jos on Googlen johtoon uskominen.

Internet // Kuva: iStockphoto

Texasin Austinissa järjestettävässä vuorovaikutteisen median jättitapahtumassa South By Southwestissä (SXSW) kuultiin Googlen johtoportaaseen kuuluvan Vic Gundotran perustelut miksi Google+ -palvelu ei ole lähtenyt odotettuun nousuun. Paikan päällä Texasissa viikonloppuna oli myös yle.fi:n suunnittelupäällikkö Tuija Aalto.

- Gundotra puolusti Google+:n perustuvan piireille julkaisulle. Jos piirisi ovat tyhjät, niin ehkä se tuntuu aavekaupungilta, Aalto selostaa.

Gundotra myös korosti, että palvelu on ollut pystyssä vasta puoli vuotta.

- Gundotran mukaan vielä ei olla nähty vielä mitään. He lupasivat vielä taikoa hatusta jäniksen, mutta ei hän kuitenkaan kertonut minkälaisen jäniksen, Aalto naurahtaa.

What the Plus! -nimisen Google+:n käyttöoppaan kirjoittaja Guy Kawasaki vertasi Google+:aa Macintoshien markkinoilletulemiseen.

- Kawasaki oli aikanaan Applen markkinointivastaava ja hän vertasi omaa kokemustaan Google+:sta siihen, kun hän näki ensimmäisen kerran Macintoshin. Kaikki eivät ymmärtäneet sitä ja sitä haukuttiin, että onpa hirveä. Pitkällä tähtäimellä se oli kuitenkin erittäin menestyvä, Aalto viittaa.

Googlen mukaan palvelulla on 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Tähän määrään kuitenkin on laskettu mukaan Googlen muidenkin palvelujen (Youtube, Gmail) käyttäjät. Todellinen Google+:n käyttäjämäärä on siis huomattavasti pienempi. Tuoreessa raportissa kerrotaan Google+:n käyttäjien viettäneen palvelussa keskimäärin reilut kolme minuuttia. Vertailuna mainittakoon Facebookin vastaavan ajan olleen 7,5 tuntia.

Googlen johdolla on erittäin jämäkkä näkemys, miksei Google+ lähtenyt lentoon toivotulla tavalla.

-He pitävät tiukasti kiinni, että he ovat tehneet kaiken oikein. Ihmiset vain käyttävät sitä väärin, Aalto referoi.

Lähteet: YleX