Hyppää pääsisältöön

Ylppö kertoo kirjassaan - Maj Karma jäi tauolle rajujen riitojen takia

Teppo Vapauden kirjoittama Herra Ylpön sydän -kirja paljastaa, ettei Maj Karma lähtenyt eri teille ilman rajuja riitoja.

Herra Ylppö ja Teppo Vapaus // Kuva: Ninni Suomalainen

Yhtye päätti jäädä määräämättömän pitkälle tauolle vuonna 2009. Tuon päätöksen jälkeen bändi on keikkaillut yhdessä vain omilla kinkereillään Harjavallan Karmarockissa.

Vapaus kirjoittaa skismasta Herra Ylpön ja kitaristi Häiriö Piirisen välillä, joka lopulta johti uransa huipulla olleen bändin umpikujaan.

Bändi kokoontui selvittelemään välejään ennen isoa päätöstä Ylpön mökille ja heidän tarkoituksena oli saunoa ja puhua asiat selviksi, että bändi voisi jatkaa toimintaansa.

- Toisin kävi, ja repesi riita. Ylppö ilmoitti Häiriölle, ettei halua enää laulaa tämän kitaralla säveltämiä laulumelodioita. Häiriö loukkaantui ja oli sitä mieltä, että seuraavasta levystä tulee siinä tapauksessa paska. Mökki-illan päätteeksi oven karmit olivat kovilla ja Ylppö ja Häiriö nukkuivat eri rakennuksissa. Jännite bändin sisällä kasvoi eikä sitä enää yritetty laukaista puhumalla, Vapaus kirjoittaa.

Tuon riidan jälkeen Ylppö ja Häiriö eivät juuri jutelleet keskenään. Kirja kuitenkin lupaa, että Maj Karmalta on tulossa uutta materiaalia näillä näkymin vuonna 2013.

Herra Ylpön sydän -teoksen julkistustilaisuus järjestetään Helsingin Tavastia-klubilla lauantaina 17. maaliskuuta.

Lähteet: Herra Ylpön sydän, Like